بنا بر اين گزارش شاهنامه بايسنقري و وقف نامه ربع رشيدي دو اثر ثبت شده در فهرست حافظه جهاني يونسکو هستند که موزه گلستان و کتابخانه مرکزي شهر تبريز به دليل نگهداري از آنها نشان يونسکو را دريافت کردند.
اين گزارش حاکي از آن است که اين آثار براي اولين بار به ششمين دوره برنامه حافظه جهاني معرفي و در سال 86 در فهرست حافظه جهاني به ثبت رسيد.
در حاشيه اين مراسم رييس مرکز اسناد و کتابخانه ملي ضمن بيان تاريخچهاي از آغاز فعاليت
کميته ملي حافظه جهاني در ايران اظهار داشت: از آغاز به فعاليت اين کميته تا به حال دو اثر به ثبت رسيده و امسال نيز آثار مجموعه اسناد تشکيلات اداري آستان قدس رضوي در دوره صفويه و مسالک الممالک براي ثبت در اين فهرست معرفي شده اند.
علي اکبر اشعري ادامه داد: اين دو اثر در حال حاضر در موزه ملي و سازمان کتابخانهها، موزهها و مراکز اسناد آستان قدس رضوي نگهداري مي شود.
وي با اشاره به اينکه آثار معرفي شده به کميته حافظه جهاني نخست توسط کارشناسان خبره کميته ملي حافظه جهاني بررسي مي شود، اظهار داشت:آثار پيشنهادي دوره نخست و آثاري که امروز معرفي شده اند نتيجه مطالعات و بررسيهاي کارشناسانه اعضاي اين کميته است.
مشاور فرهنگي رييس جمهور تصريح کرد: همچنين معرفي آثار باارزش فرهنگي تنها هدف اين کميته در سطح ملي نبوده بلکه حفظ و سيانت از ارزشهاي فرهنگي کشور نيز از ديگر اهداف تعريف شده آن به حساب مي آيد.
رييس کميته ملي حافظه جهاني همچنين از همکاري اين کميته با مراکز و نهادهاي حفظ اسناد و ديداري و شنيداري خبر داد و افزود: با سازمانهايي چون ميراث فرهنگي، کتابخانه مجلس، کتابخانه دانشگاه تهران، سازمان موزهها و اسناد آستان قدس رضوي نسبت به نگه داري و حفظ آثاري که مورد تخريب قرار گرفته اند همکاريهاي مناسبي در دست اجرا است.
اشعري خاطرنشان کرد: کليه مراکز يادشده، سازمانها و مجموعه داراني که به اسناد و آثار با ارزشي دسترسي دارند نسبت به همکاري با اين مجموعه دعوت به عمل مي آيد.
گفتني است همزمان با برپايي اين مراسم نمايشگاهي ار تصاوير مربوط به شاهنامه باسنقري و ربع رشيدي در معرض ديد علاقه مندان قرار گرفت، ضمن اينکه گروه حاضر از يونسکو براي بازديد از اين اثر عصر امروز به موزه ملي مي روند./111
انتهای پیام/