هويت ملي کشور را فداي ساخت هتل در شوش نمي‌کنيم

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي معاونت فرهنگي و ارتباطات، حسين جعفري يکي از دلايل به تاخير افتادن موزه منطقه‌اي اين استان را وجود شرايط ويژه دانست و گفت: منطقه خوزستان با توجه به اقوام مختلف و قدمت تاريخي نيازمند توجه خاص است و نمي‌توان موزه اي را ايجاد که شان منطقه حفظ نشود.

وي با اشاره به آغاز بحث ساخت موزه منطقه‌اي استان از سال‪ ۸۴‬ افزود:همه مسوولان ارشد استان، استانداري و ميراث فرهنگي تمام تلاش خود را براي اجرايي کردن ساخت اين موزه کرده‌اند و صورت جلسه‌ها موجود است اما براي احداث يک موزه منطقه‌اي علاوه بر زمين، بايد شرايط جانبي ديگري نظير محل مناسب را درنظر داشت و نبايد شتاب براي به انجام رساندن کار فداي کيفيت نتيجه آن شود.

معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي با بيان اينکه تاکنون موفق به تملک زمين اين موزه نشديم اضافه کرد: در اين مدت هيچ يک از سازمان‌هاي ذيربط در انجام وظيفه خود تعلل نکرده‌اند و همه بدنبال انتخاب بهترين گزينه هستند و تا دستيابي به آن کار را پيگيري مي‌کنند.

جعفري وعده داد تا پايان هفته آينده موضوع زمين مورد نظر براي اين موزه به سرانجام برسد و سازمان مکان قطعي و اعتبارات اوليه ساخت را اعلام کند.

معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان در ادامه درباره ساخت هتل زرگر شوش گفت: هويت ملي کشور را فداي ساخت هتل در شوش نمي‌کنيم.

وي افزود: کارشناسان محل ساخت هتل زرگر شوش را از لحاظ وجود آثار باستاني بررسي و گمانه زني مي‌کنند و در صورت اثبات وجود چنين آثاري، مجوز ساخت هتل داده نمي‌شود.

وي با اشاره به اينکه عرصه شوش تعيين شده و حدود‪ ۴۰۰‬هکتاراست، اظهار داشت: مجوز هتل در صورتي داده مي‌شود که کارشناسان ميراث فرهنگي محل ساخت آن را تاييد کنند.

جعفري ادامه داد: اظهار نظر ميراث فرهنگي در ارتباط با محدوده عرصه تعيين شده شهر شوش است و از طرفي انجمن‌هاي دوستدار ميراث فرهنگي و سايرعلاقه مندان نيز ياريگر ما در حفظ آثار باستاني شوش هستند.


وي افزود: هم اکنون‪ ۹۰‬هزار شي تاريخي و باستاني در خوزستان نگهداري مي شود که نياز به جايگاه مناسب براي عرضه آنها داريم از اين رو بايد براي ساخت موزه منطقه‌اي خوزستان محلي مناسب درنظر گرفته شود.

جعفري گفت: يک ميليون و‪ ۸۰۰‬هزار شي تاريخي و باستاني در سراسر کشور در اختيار سازمان است که از اين تعداد‪ ۴۵۰‬هزار شي تاکنون ساماندهي شده است.

معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي افزود: براي ساماندهي ‪۹۰‬ هزار شي تاريخي و باستاني موجود درخوزستان نيز براي سال جاري‪ ۴۵۰‬ميليون ريال اعتبار درنظر گرفته شده است.

وي همچنين بااشاره به نقش تشکل‌هاي مردمي دوستدار ميراث فرهنگي درحفظ و نگهداري هويت ملي کشور گفت:‪ ۷۰۴‬تشکل دوستدار ميراث فرهنگي درکشور فعال هستند که از اين تعداد‪ ۱۴۰‬تشکل در تهران است.

جعفري اظهار داشت: از سال گذشته کار ساماندهي و سازماندهي اين تشکل‌ها در سازمان ميراث فرهنگي آغازشده و ايجاد ارتباط با تشکل‌هاي استاني از مهمترين اولويتهاي کاري سازمان دراين زمينه است.

معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان فعاليت‌هاي استان را درخصوص موزه‌ها قابل قبول عنوان داشت و گفت: فعاليت‌هاي انجام شده استان در دو ،سه سال اخير به طور نسبي فعالانه و قابل قبول است اما بايد کامل شود و طي اين بازديد تذکر لازم داده شد و بايد موزه ها با اعتباراتي که به آنها داده مي‌شود ساماندهي و به روز شوند.

جعفري درخصوص شرايط حفاظت از اشياء موزه رامهرمز توضيح داد: اشياء اصلي موزه رامهرمز به شدت محافظت مي‌شود و نيروهاي يگان حفاظت از ساير اشياء نيز محافظت مي کنند.

وي با بيان اينکه مشکلات موزه ها تنها حفاظتي نيست و هر موزه مشکل خودش را دارد، گفت: ماموريت اصلي ما موزه هاي محلي و استاني نيست موزه هاي استاني علاوه بر برخورداري از اعتبارات سازمان، اعتبارات استاني هم در اختيارشان قرار خواهدگرفت.

وي در ادامه از برپايي دو نمايشگاه ملي در سال 87 خبر داد و گفت: نمايشگاه هاي ملي در مرحله اول در قالب مراکز استان‌ها ايجاد مي شود و در مرحله بعد بهترين شاخص ها را در سطح ملي به نمايش مي‌گذاريم در اين نمايشگاه‌ها کل دستاوردها و توان استان‌ها به نمايش درخواهد آمد.

حسين جعفري که با هدف تهيه‌ گزارش از وضعيت موزه‌هاي استان خوزستان به اين استان سفر کرده بود، گفت: هدف از اين سفر، بررسي موضوع‌هاي مختلف استان خوزستان و کسب اطلاع درباره‌ موزه‌ها، تلاش براي رفع مشکلات و نواقص و تهيه‌ گزارش از آن‌هاست. /101

انتهای پیام/

کد خبر 1387081330