کشف مرتفع ترين محوطه باستاني پارينه سنگي خاورميانه در کوهرنگ

به گزارش ميراث آريا(chtn)و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان چهارمحال و بختياري ؛ دکتر \" کوروش روستايي\" در سفر به شهرکرد گفت : تاکنون در خاور نزديک و خاورميانه جايي اعلام نشده که محوطه پارينه سنگي در ارتفاع دو هزار و 700 متر بالاتر از سطح دريا وجود داشته باشد و احتمال مي رود مرتفع ترين محوطه پارينه سنگي خاورميانه همين محوطه شناسايي شده در کوهرنگ باشد.

وي تصريح کرد: در بررسي هاي انجام شده در شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختياري نشان مي دهد، مرتفع ترين محوطه باستاني شناسايي شده متعلق به دوران پارينه سنگي مياني با بيش از 40 هزار سال قدمت است.

روستايي تصريح کرد : اين محوطه يک کارگاه ابزارسازي در ارتفاع دو هزار و 700 متري است .

به گفته وي، نحوه زندگي در اين محوطه باستاني متعلق به انسان‌هاي نخستين است و آنان يکجانشين نبوده و شکارگر و گردآورنده غذا بودند و متناسب با فصول و منابع غذايي جابه جا مي شدند.

مترجم کتاب باستان شناس معروف \" آلن زاگارل\" تاکيد کرد : کاوش ها نشان مي دهد، که در اين محوطه باستاني، انسان‌ها براي ساخت ابزار توقف کرده اند و به دليل منابع غني در کوهرنگ، کارگاه ابزارسازي دوران پارينه سنگي مياني داير شده است.

روستايي بيان داشت: ابزارهاي اين گارگاه ابزارسازي دوران پارينه سنگي از سنگ ساخته مي شده و مهمترين مولفه اين محوطه مرتفع باستاني نيز فرهنگ \" ابزارسازي \" است .

به گفته وي، در اين کاوش ها از اين ابزار سازهاي باستاني اسکلتي به دست نيامده و اسکلت آنان را بايد در غارها جستجو کرد و غارها در ايران کم تر کاوش و حفاري شده است.
روستايي، در خصوص پوشش لباس در اين محوطه باستاني نيز گفت: مدارک باستان شناسي دراين زمينه پيدا نشده و احتمال مي رود پوشش لباس دراين محوطه باستاني از پوست حيوانات بوده باشد. /106


انتهای پیام/

کد خبر 1387081341