اسفنديار رحيم مشايي تصريح کرد: بر اهميت ابعاد اقتصادي صنعت گردشگري همه واقفند. امروز نقش صنعت گردشگري در اقتصاد جهاني بسيار آشکار و بديهي است و از همين منظر است که رويکرد جديدي که در برنامه توسعه يک کشور مورد توجه است، تکيه خاصي به گردشگري دارد.
وي افزود: اما بايد توجه کرد که گردشگري داخلي پايدار ايران، به تنهايي براي توجيه اقتصادي سرمايهگذاري در ايران کفايت ميکند. از آنجا که ظرفيتهاي گردشگري که منبع اصلي ظرفيتهاي اقتصادي است در همه کشور وجود دارد، اين فرصت را در اختيار کشور قرار ميدهد که با درآمد بيشتر، زندگي بهتري را براي خود انتخاب کرده و فرداي بهتري را براي فرزندان خود برنامهريزي کنند.
مشايي تاکيد کرد: ظرفيتهاي گردشگري کشور و نقشآفريني اين حوزه در توليد ناخالص ملي و افزايش درآمدهاي عمومي و جنبه توزيعي که اين صنعت در کنار افزايش کلي درآمدها دارد، همچنين فرصتهاي عدالتگرايي که اين صنعت ايجاد ميکند و افزايش درآمدهاي مالياتي ناشي از صنعت گردشگري، اشتغالات ساده و سريع با سرمايهگذاريهاي محدود و غيره همه از خصائص و ويژگيهايي است که اين صنعت را در حوزه اقتصاد پرجاذبه کرده است.
مشايي گفت: پاسخگويي سريع به اشتغال و وجود جمعيت جوان بسيار در کشور باعث شده است که برنامهريزيهاي وسيعي در اين حوزه صورت بگيرد. اين در حالي است که با توجه به افزايش درآمد سرانه که از طريق گردشگري حاصل ميشود، بايد مراقب باشيم که اين افزايش امري واقعي باشد. همچنين بايد به اين امر توجه کنيم که توزيع عادلانه درآمد را در اقشار مختلف مردم شاهد باشيم. گردشگري در ميان حوزههاي مختلف صنعت و اقتصاد، حوزهاي است که بسيار بسيار در توزيع عادلانه درآمدها نقش آفرين است.
معاون رئيس جمهور خاطرنشان کرد: همه کشورهاي جهان با فرصتهاي نيک گردشگري مواجه هستند و طبيعي است که سهم کشورهايي که ظرفيتهاي بيشتري دارند در بهرهبرداري از فرصتها بيشتر و بهتر باشد، اما اين امر در حالي اتفاق خواهد افتاد که برنامهريزيهاي مناسب در اين زمينه صورت بگيرد.
وي با اشاره به تلاطم بازارهاي نفت جهاني تاکيد کرد: براي کشوري مثل ايران تلاطمي که بازار نفت دارد و تاثيرپذيري بسياري که اين بازار دارد ما را بيش از گذشته به توسعه صنعت گردشگري موظف ميکند. براي اين کشور، که ظرفيتهاي بزرگي در اين حوزه دارد، وظيفه بزرگ اين است که با تعامل با دستگاههاي مختلف، حداکثر استفاده از اين ظرفيتها انجام شود.
وي گفت: تغييرات سياسي و اقتصادي بر کشورهاي مختلف اثرات مختلف دارد، اما اگر به ظرفيتهاي گردشگري توجه کنيم، ميبينيم که گردشگري ميتواند بر تمامي اين تاثيرات اثرگذارتر باشد. تاثيراتي که صنعت گردشگري بر کشورهاي مختلف دارد، براي ايران بسيار مهم است.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در اين زمينه در چند سال گذشته، گفت: کاري که طي چند سال گذشته به خصوص از اواخر دولت گذشته و به ويژه در مدت اين 3 سال و اندي انجام شده است در مقايسه با فرصتهاي ما در صنعت گردشگري بسيار کم و کوچک است. اما به نسبت اقدامات دولتهاي گذشته بسيار مناسب بوده است.
مهمتر از آنچه که تا به امروز به انجام رسيده، نگاهي است که نسبت به آينده اين صنعت در کشور داريم. ظرفيتهاي اقتصادي پيشبيني شده بسياري در کشور وجود دارد که با برنامهريزيهاي دقيق در اختيار سرمايهگذاران قرار خواهد گرفت.
وي تاکيد کرد: 30 هزار ميليارد دلار سرمايهگذاري بايد در اين بخش انجام شود که از اين مجموعه 5 هزار ميليارد دلار را دولت بايد سرمايهگذاري کند و 25 هزار ميليارد دلار را هم بايد از طريق بخش خصوصي تامين کرد. ارزش ريالي بسياري که براي اين صنعت وجود دارد نشانه ارزشمندي اين صنعت در کشور ايران است.
وي ادامه داد: صنعت گردشگري در کشور ما نوپاست و در شرايط بسيار سختي نيز اين کار را شروع کرده است. شرايطي که به دروغ به دنيا معرفي ميشويم. با اين حال ظرفيت عظيمي در اين ملت و در اين کشور وجود دارد که به جهانيان ابراز نميشود و ما با چالش بزرگي روبه رو هستيم و آن قرار گرفتن در دو بحراني است که در کشورهاي اطراف اما به وجود آمده است.
مشايي گفت: سرزميني در کانون دو بحران جهاني قرار دارد که نه تنها از تمدن بزرگي برخوردار است بلکه اشتياق فراواني نيز براي برقراري ارتباط با جهانيان دارد. امروز معتقديم که نياز به تملق و گزافهگويي نداريم، بلکه تنها ميخواهيم ايران را آنچنان که هست به جهانيان معرفي کنيم و اين کافي است.
وي افزود: در گذشته با محدوديتهايي براي صدور رواديد مواجه بوديم که بيشتر آن به دليل سياستهاي تحميل شده بسياري بود که از سوي قدرتهاي جهاني بر ما تحميل شده بود و محدوديت در صدور رواديد مشکلات فراواني را براي ايرانيان به وجود آورده بود. اما خوشبختانه با پيگيريهاي بسيار اين مشکلات رفع شده است.
وي افزود: نظامهاي سياسي کارکردهاي خود را از دست دادهاند. بشر محتاج يک تصميمگيري جديد است. اين نگاه جديد هر نگرشي که داشته باشد، ناچار است که از يک فرايندي برخوردار باشد که در آن فرايند مشارکت ملتهاي جهان به عنوان اصليترين محور و ستون نظامهاي جديد جنبه اجرايي و عملياتي پيدا کند.
مشايي تاکيد کرد: نظام آتي جهان، نظامي نيست که تنها نخبگاني چند آن را طراحي کنند و نظامي نخواهد بود که تنها چند نظام آن را برنامهريزي کند. نظام آتي نظام مردمان است و از اين رو ما نيازمند برنامههايي هستيم که به توسعه ارتباطات مردمي اهميت داده و صلح پايدار و امنيت بادوام را توسعه دهد که اين امر هم در دنيا جز به دست مردم و ملتها تحقق نخواهد يافت.
وي افزود: گردشگري نقش بسيار مهمي در اين زمينه دارد و البته راه بسيار کوتاهي نيز به شمار ميرود. گردشگري شناخت بين مردم را افزايش ميدهد و از اين طريق است که دوستيها به وجود ميآيد. گردشگري راه بسيار کوتاه و مهم براي شناخت ملتهاست./105
انتهای پیام/