به گزارش ميراث‌آريا (chtn) مقوله آسيب‌هاي اجتماعي از جمله مقولاتي است که در جامعه روند رو به رشدي دارد و پديده دختران فراري از جمله موارد قابل توجه در اين زمينه است که به معضلي اجتماعي تبديل شده است.

اصطلاح دختران فراري براي آن دسته از دختراني به کاربرده مي‌شود که به دلايل مختلف خانه و خانواده خود را ترک کرده و به محيط‌هاي ديگري از جمله پارک‌ها‌‌ و خانه‌هاي فساد و باندهاي مختلف جذب مي‌شوند.

پديده دختران فراري موضوعي است که در اثر افزايش نسل‌هاي آينده را با خطر جدي مواجه مي‌کند که از آن جمله مي‌توان به افزايش بيماري ايدز و عدم امنيت اخلاقي و اجتماعي در جامعه اشاره کرد .

دلايل فرار دختران از خانه به دو دسته خانوادگي و اجتماعي قابل تقسيم است. از جمله دلايل خانوادگي مي‌توان به آشفتگي خانوادگي، وجود سرپرست معتاد، ناپدري و نامادري، روابط کنترل نشده افراد خانواده با يکديگر، اختلاف والدين با فرزندان، شيوه‌هاي تربيتي غلط به صورت استبداد يا غفلت از فرزند، ازدواج‌هاي اجباري و مخالفت خانواده براي ازدواج با فرد مورد علاقه اشاره کرد.

از جمله عوامل اجتماعي نيز مي‌توان از مهاجرت‌هاي دسته‌جمعي، ‌نبود انطباق وضع زندگي و افت وضعيت اقتصادي ـ اجتماعي خانواده نام برد.

از سوي ديگر توقع بيش از حد جوانان، خيال‌پردازي و کسب شهرت و محبت نيز مي‌تواند تاثير زيادي در فرار از خانه داشته باشد.

دختران فراري معمولا در گروه سني 14 تا 25 سال قرار دارند که اين خود بيانگر آسيب‌پذيري، احتمال بزهکاري و قرباني‌شدن آن‌ها در برابر سوء استفاده‌هاي جنسي است. پيامدهاي بدي همچون ‌بيماري‌هاي جسمي، رواني، ‌بزهکاري، فحشا، بارداري نامشروع، اعتياد به مواد مخدر، خطر درگيري با قانون و خودکشي تهديدکننده اين گروه از دختران است.

در اين ميان تهران بيشترين آمار پذيرش دختران فراري را به خود اختصاص داده است و در اين راستا تيم‌هاي تخصصي مختلفي در ترمينال‌هاي شهري بزرگ مستقر هستند تا در صورت فرار دختران از شهري به شهر ديگر آن‌ها را شناسايي کرده و از گرفتار شدن آن‌ها به باندهاي مختلف جلوگيري کنند.

به رغم تمام اين تدابير و با اينکه انتظار مي‌رود دختراني که خانه‌هاي خود را ترک مي‌کنند شناسايي و مورد حمايت موسسات حمايتي قرار گيرند از آن‌جايي که به پديده فرار از خانه به عنوان يک جرم نگاه مي‌شود لذا دختراني که جايي براي پناه بردن و يا روي بازگشت به خانه را ندارند به ناچار جذب باندهاي فساد داخلي و خارجي شده و بيش از پيش در منجلاب فرو مي‌روند.

لذا بهتر است به اين مقوله کمي جدي‌تر و آگاهانه‌تر نگريسته شود و خانواده‌ها نيز در برخورد با فرزندان خود رفتاري معقول و مناسب داشته باشند تا فرزندان آن‌ها حتي در بحراني‌ترين شرايط ماندن در خانه را به فرار از خانه ترجيح دهند./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387081837