بابک امين پور با اشاره به رشد چشمگير کاربرد روشهاي زئوفيزيک اکتشافي در کاوشهاي باستانشناسي، پيدايش شاخهاي با عنوان باستان ژئو فيزيک در جهان را دستاورهاي استفاده از اين روش اعلام کرد.
به گفته وي در استفاده از اين شيوه قبل از شروع به حفاري، محل و پراکندگي آثار بجا مانده مدفون تعيين و با استفاده از آنوماليهاي ژئوفيزيکي و تهيه نقشهاي از سايت مورد نظر مرحله کاوش با ديد بازتري آغاز ميشود.
امين پور پيمايش محوطههاي وسيع و محدود شدن محوطه مورد نظر و انجام سريع کاوشهاي باستان شناختي، کاربرد مؤثر در کاوشهاي نجات بخشي، صرفه جويي در زمان و هزينههاي کاوش را از مزاياي استفاده اين روش برشمرد.
به عبارتي جهت دادن به حفاري، تعيين حدود آن و دستيابي به آثار مدفون بدون آسيب پذيري احتمالي و انجام رساندن حفاري در کوتاهترين زمان ممکن از تواناييهاي کاربرد اين روشها به شمار ميرود.
وي محوطههاي تاريخي همچون تخت جمشيد، ديوار گرگان، محوطه تنگه بلاغي 64 و 131 را از جمله مکانهاي تاريخي خواند که روشهاي مختلف باستان ژئو فيزيکي در آن کاربرد مؤثر داشته است.
بابک امين پور داراي کارشناسي ارشد مهندسي ژئو فيزيک از دانشگاه استانبول است. وي فعاليت در گروه ژئوفيزيک سازمان زمينشناسي و اکتشافات معدني کشور از سال 1377 تا 1382 و فعاليت در زمينه اکتشاف معادن با روشهاي ژئوفيزيکي را در سابقه کاري خود دارد.
امين پور که از سال 1382 فعاليتهاي خود در زمينه باستان ژئوفيزيکي را به صورت شخصي انجام ميدهد داراي دهها مقاله ارايه شده در مجامع علمي ايراني و خارجي و جزوات آموزشي است. وي تاکنون در انجام 23 پروژه باستان ژئوفيزيکي به روش مغناطيس سنجي با پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همکاري داشته است.
علاقهمندان ميتوانند از ساعت 10 روز چهارشنبه 22 آبانماه در سالن اجتماعات پژوهشکده حفاظت و مرمت واقع در خيابان امامخميني، نبش سي تير پلاک 17 حضور يابند./120
انتهای پیام/