وي با اشاره به اينکه اين دستورالعمل در 14 عنوان ابلاغ شده است، افزود: فيلمبرداري با دوربينهاي غير حرفهاي بدون تجهيزات (تجهيزات نورپردازي و حرکتي ) از همه اماکن تحت پوشش سازمان متبوع و اشياء موزهاي در معرض ديد عموم که عنوان «فيلمبرداري ممنوع» بر آنها الصاق نشده است. در حد بازديدکنندگان يا گردشگران داخلي و خارجي آزاد است.
موسوي در ادامه افزود: مديريت اماکن تحت پوشش سازمان براي رعايت اصول ايمني و حفاظتي موظف است موارد خاص (اماکن و اشياء) که فيلمبرداري از آنها ممنوع است را با نصب تابلو مشخص کنند.همچنين فيلمبرداري به منظور ساخت فيلمهاي داستاني و مجموعههاي تلويزيوني از اماکن و آثار ثبت شده جهاني و ملي ممنوع است .
اين مقام مسئول در ادامه صحبتهاي خود اظهار داشت: فيلمبرداري از اشياي موزه اي داخل مخازن که در معرض ديد عموم نيست، ممنوع است .همچنين فيلمبرداري به منظور ساخت نماهنگ (کليپ ) و پيامهاي تبليغاتي ( تيزر ) از اماکن و اشياي موزه اي تحت پوشش سازمان ممنوع است .
کارشناس مسئول اداره توليدات فرهنگي خاطرنشان کرد: فيلمبرداري از اماکن تحت پوشش سازمان و اشياي موزه اي به منظور تهيه فيلمهاي مستند پس از بررسي فيلمنامه در معاونت فرهنگي و ارتباطات در قالب انعقاد تفاهمنامه يا قرارداد و صدور مجوز با نظارت مديريت محل مورد نظر انجام ميشود .
به گفته اين مقام مسئول، تمام خبرنگاران و گزارشگران داخلي و خارجي با ارايه معرفي نامه و کارت شناسايي معتبر صرفا در حد تهيه گزارش خبري پس از هماهنگي با معاونت فرهنگي و ارايه مجوز از سوي معاونت مجاز به تهيه گزارش هستند؛البته همکاري با خبرنگاران طبق ضوابط سازمان است .
موسوي با اشاره به موارد ديگر اين دستورالعمل درباره عنوانهاي ديگر گفت: دريافت مجوز فيلمبرداري براي انجام کار تحقيقاتي و پژوهشي از اماکن و اشياي موزه اي تحت پوشش سازمان متبوع در صورت ارايه معرفينامه از دستگاههاي دولتي و نهادهاي معتبر با طي کردن مراحل قانوني و رعايت مفاد مندرج در اين دستور العمل انجام خواهد شد . همچنين تهيه برنامههاي مناسبتي، ميزگردهاي علمي در محوطههاي خارجي اماکن و ابنيه تاريخي صرفا به منظور استفاده به عنوان محل تهيه و پخش با رعايت مفاد اين دستورالعمل و حقوق سازمان مجاز است.
وي با تاکيد بر اين موضوع که هرگونه جابه جايي اشيا و آثار منقول موجود در اماکن تحت پوشش سازمان، به منظور فيلمبرداري ممنوع است،خاطرنشان کرد: هر گونه دخل تصرف، تغيير، تخريب، ساخت و سازهاي حجمي به عنوان دکور در اماکن مرتبط ممنوع است در غير اين صورت، مدير مجموعه مربوطه مسئوليت مستقيم دارد و طبق قوانين جمهوري اسلامي ايران و سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و از طريق اداره کل حقوقي برخورد خواهد شد.
موسوي در ادامه تصريح کرد: تردد وسايل سنگين و ارتعاش آور، ابزار براي فيلمبرداري در محوطه و حريم اماکن تحت پوشش موضوع فيلمبرداري ممنوع است.همچنين تمامي مراحل فيلمبرداري از اماکن تحت پوشش زير نظر مديريت و عوامل يگان مکان مورد نظر است .
وي در پايان موارد دستورالعمل گفت: مسئوليت اجراي مفاد اين دستورالعمل بر عهده رؤساي سازمان استانها و مديران موزهها، کاخ موزهها و پايگاههاي ميراثي متناسب با موضوع و فعاليت واگذار شده در مورد فيلمبرداري است و معاونت فرهنگي و ارتباطات از طريق اداره کل حقوقي سازمان پيگيريهاي لازم را خواهد کرد. /120
انتهای پیام/