قدمت اين شهر تاريخي که در وسعت 00 5×500 متر و ارتفاعي حدود 610 متر از سطح دريا قرار دارد با توجه به اظهار نظر کارشناسان احتمالاً به دوران ساساني باز مي گردد. اين شهر مجموعه اي از بناهاي دوره اسلامي و مشابه شهر تاريخي بيشاپور کازرون است.
در اين محوطه تاريخي ساخت و سازهايي به صورت طاق هاي هلالي بيضي شکل باقيمانده که در بين آنها بناهايي با طاق تيزه دار به چشم مي خورد.
تنها بناي به جا مانده در اين شهر بقعه اي است که به بقعه حسن قاضي مشهور است. اين بقعه که از سنگ و گچ ساخته شده در قسمت فوقاني داراي يک فضاي چهارگوش است که ابتدا به هشت گوش، سپس به دايره و در بالاتر به گنبد کوتاهي تبديل مي شود.
پوشش گنبد به مرور زمان دستکاري و تخريب شده است و نماي خارجي بنا گچ اندود است. دسترسي به پشت بام اين بناي تاريخي از طريق يک پلکان سنگي امکان پذير است.
درب ورودي به بقعه در قسمت شمالي واقع شده است و بخش داخلي آن به صورت چليپا است. در چهار ضلع فرعي، چهار طاقچه کوچک تعبيه شده و داخل طاق نماها چهار فضاي طاقچه مانند به چشم مي خورد. از ديگر ويژگي هاي بنا مي توان به گنبد بنا اشاره کرد که از داخل به صورت ترکدار است. اين اثر تاريخي براساس پژوهش هاي صورت گرفته متعلق به قرن پنجم تا نهم هـ.ق است./106
انتهای پیام/