به گزارش ميراث آريا (chtn)، فرمانده يگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري کشور در نشست خبري امروز صبح خود در بيان اهم تالش‌هاي منابع طبيعي کشور گفت: جنگل‌نشينان و دام در جنگل سوخت هيزمي و بوته‌اي دام بيش از ظرفيت در مراتع، جمعيت مازاد بر توان سرزمين آتش‌سوزي نارسايي در حفاظت و تخريب و تصرف مهمترين چالش‌هاي موجود در منابع طبيعي کشور است.

سرهنگ تقي ايرواني تشريح عوامل تخريب جنگل‌ها و مراتع ياداور شد: سوانح و حوادث اجراي پروژه‌هاي ملي قطع سرشاخه درختان براي تامين علوفه، دام چراي مفرط و بي‌رويه و کوبيدگي خاک در نتيجه چراي دام تبديل کاربري به اراضي کشاورزي و بهره‌برداري غير مجاز از جنگل‌ها و مراتع عمده‌ترين عوامل تخريب جنگل‌ها به حساب مي‌آيد.

وي درخصوص ضرورت وجود يگان حفاظت در سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخيزداري کشور گفت: به علت حاکميتي بودن وظايف محوله در اين سازمان هميشه نياز به حضور نيروهاي انتظامي يا مسلحه بودن نيروي‌ها ضروري بود.

ايرواني در ادامه افزود: در حال حاضر از الهام گرفتن از تجربيات گذشته و قوانين جاري و الگو گرفتن از ساير کشورهاي توسعه يافته يا در حال توسعه اين امکان صرفا از طريق تشکيل يگان حفاظت ميسر بوده که اقدامات لازم در اين زمينه صورت گرفت و اين يگان در سال 1384 با معرفي فرماندهي کار خود را آغاز کرد.

وي در تشريح ويژگي‌هاي يگان حفاظت اين سازمان گفت: سامان دهي و سازمان‌دهي نيروي‌هاي محافظ به لباس علائم، نشان و مشخصات يک نيروي عملياتي، امکان استفاده از سلاح و انجام ماموريت‌هاي محوله، تسهيل در امکان استفاده از امکانات ساير دستگاه‌هاي نظامي و انتظامي و امکان بهره‌گيري از نيروهاي مشغول وظيفه از ويژگي‌هاي يگان حفاظت است.

وي در ادامه اظهار کرد: بر اساس ابلاغيه ستاد کل نيروهاي مسلح، حفاظت از عرصه و منابع طبيعي و وقايع جنگلي براساس سياست‌هاي کلي سازمان به منظور جلوگيري از تخريب و تجاوز و هرگونه تخلف مندرج در قانون حفاظت و بهره‌برداري از مراتع و جنگل‌هاي کشور و انجام بخشي از وظايف ناجا در اين خصوص ماموريت يگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبيخزداري کشور است.

فرمانده يگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري کشور گفت: آموزش تخصصي و انتظامي مبدل شدن به لباس فرم مجهز به سلاح و تجهيزات ايمني و اعطاي نشان علائم از جمله اقدامات سازماندهي حفاظتي منابع طبيعي است.

وي در بيان درصد تغييرات در تخلفات 86 نسبت به سال 85 افزود: اين سازمان در تعداد کل فروندها 19درصد تعداد پرونده چراي غير مجاز دام 45درصد تعداد پرونده کشف چوب‌آلات و ساير محمولات 44درصد و در تعداد پرونده‌هاي شخصي و تجاوز 5/5 درصد کاهش داشته است.

ايرواني در ادامه يادآور شد: در کشف ادوات و وسايل توقيف شده 51 درصد تعداد افراد دستگير شده 67 درصد تعداد پرونده تخريب کوره زغال 75 درصد اجراي احکام خلع يد 54 درصد و رفع تصرفات 72 درصد کاهش داشته است.

وي در ادامه خاطر نشان شد: تعداد نيروهاي حفاظتي سازمان در حال حاضر 2 هزار نفر است که در حالت مطلوب به 13 هزار نفر برسند.

ايرواني درخصوص شهدا و مجروحان حفاظتي اين سازمان گفت: تعداد کل نيروي‌هاي مجروح شده از سال 59 تا پايان سال 85 370 نفر بوده است و تعداد نيروهاي به شهادت رسيده يازده نفر است.

وي در پايان خاطرنشان کرد: آمار ضرب جرح نيروهاي محافظ در سال 86 نيز 34 نفر بوده است که پس از تشکيل يگان نشانگر شدن برخوردها است./115


انتهای پیام/

کد خبر 1387082719