رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: اين اثر آرامگاه خانوادگي آيت الله انگجي است. آيت الله سيدابوالحسن انگجي فرزند سيد محمد شيخ الشريعه يکي از فقهاي نامدار و برجسته آذربايجان است. خاندان انگجي يکي از خانواده هاي اصيل و معروف تبريز و شخصيت هاي فقهي ارزشمندي از اين خاندان برخاسته اند که مرحوم آقا سيد ابوالحسن يکي از شاخص ترين چهره هاي اين خاندان است.
وي به تاريخ وفات آيت الله انگجي اشاره کرد و گفت: تاريخ وفات ايشان هجدهم ذي القعده سال 1357 ه.ق. است و با اين حساب اين بنا مربوط به دوره پهلوي بوده و قدمت آن به حدود هفتاد سال قبل بر ميگردد.
تراب محمدي همچنين تاکيد کرد: بسيار خرسنديم که پس از سه سال که از تاريخ ثبت اين اثر مي گذرد و در سالروز قمري وفات ايشان مرمت و بازسازي مقبره اين عالم برجسته به اتمام رسيده است.
محمدي همچنين افزود: تنها يکي از ديواره هاي اين بنا که شامل کمتر از 5 درصد بنا است باقي مانده است که به دليل مشخص نبودن طرح شهرداري تبريز براي محوطه مربوطه يا اجراي نکردن آن ، باقي مانده است.
محمدي اظهار اميدواري کرد: با پيگيري اعضاي شوراي اسلامي شهر و شهرداري تبريز کار محوطه سازي قبرستان قديمي محله گجيل و مقبره آيت الله انگجي آغاز ميشود تا آن قسمت از شهر که فقط کار تسطيح و ديوارکشي آن انجام گرفته، ساماندهي شود و وضعيت آبرومندي به خود گيرد.
تراب محمدي در خصوص ويژگي هاي ديگر اين اثر گفت: اين اثر علاوه بر آنکه مقبره يکي از مفاخر است، به لحاظ معماري نيز ويژگي هايي دارد و ويژگي بارز اين بنا پوشش طاق گنبدي آن است که نماي داخلي آن از تناسب و زيبايي خاصي برخوردار است. در ورودي محوطه مقبره نيز که ترکيبي از چوب و فرفورژه است حايز اهميت است.
وي در پايان افزود: ابعاد اين بناي مستطيلي 10در 11 متر بوده و مصالح به کار رفته در آن سنگ و آجراست و تزيينات بنا محدود به آجرکاري نماي داخلي است.
لازم به ذکر است مقبره آيت الله انگجي به شماره 13853 در مورخه 25/8/1384 به پيشنهاد سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در فهرست آثار ملي ثبت شده است./106
انتهای پیام/