اين ماده حاوي برگ سبز تنباکو است که با آهک مخلوط شده است.هنگامي که پان را داخل دهان قرار ميدهند بزاق دهان با آهک موجود در پان واکنش نشان داده و موجب آزادسازي نيکوتين موجود در آن ميشود و همراه با آن انرژي عضلات را نيز آزاد کرده و در نتيجه فرد احساس نشاط ميکند.
ورود پانپراک که از آن به عنوان ماده خوشبو کننده دهان با اسامي مختلف مانند راجا، تايتانيک، پان پراک و پان پاکستان ياد ميشود از حدود يکسال پيش از استانهاي جنوب شرقي کشور به ويژه سيستان و بلوچستان آغاز شده است.
اين ماده در کشورهاي پاکستان، اندونزي، مالزي، فيليپين، چين، تايوان، ويتنام، لائوس و هند توليد ميشود و در حال حاضر ميزان استفاده از آن به مقدار زيادي در حال افزايش است.
ظاهر کاملاً متفاوت اين ماده مخدر شايد جوانان را به اشتباه انداخته و تصور کنند خطرات آن کمتر از مواد مخدر ديگر است در حالي که پانپراک متشکل از آرسنيک و مواد شيميايي مختلفي است که خطرات آن نه تنها کمتر از ديگر مخدرها نيست بلکه بيشتر است.
در طول زمان فرد مصرفکننده با کمبود انرژي مواجه ميشود و به منظور جبران انرژي از دست رفته تلاش ميکند از موادي با تحريک بيشتر استفاده کند. در نتيجه پانپراک ميتواند سرآغازي براي شروع مصرف مواد پر خطر و تشديد کننده اعتياد افراد باشد./115
انتهای پیام/