به گزارش ميراث‌آريا(chtn) معاون توانبخشي سازمان بهزيستي در نشست خبري دومين جشنواره موسيقي معلولان (مهرآوا) با بيان اين مطلب افزود: توانمندي نسبي است نه مطلق و با توجه به شدت و نوع معلوليت توانبخشي انجام مي‌شود.

کاظم نظم‌ده در تشريح راه‌هاي توانبخشي يادآور شد: توانبخشي فيزيکي، اجتماعي، روحي و رواني از جمله راه‌هاي توانبخشي معلولان است.

وي با بيان اينکه تا چند دهه پيش تنها توانبخشي جسمي و فيزيکي مورد توجه قرار داشت، تصريح کرد: در يکي دو دهه اخير در کنار توانبخشي فيزيکي به توانبخشي اجتماعي هم توجه مي‌شود .

نظم‌ده در ادامه با اشاره به اينکه روح و روان جدا از جسم و کالبد انسان نيست، افزود: تجربه نشان داده است توجه به مسائل روحي و رواني مي‌تواند در توانمندسازي انسان موثر باشد و اين خود نيازمند مطالعه زياد است.

وي خاطر نشان کرد: در همين راستا سازمان بهزيستي رويکرد جديدي را پيش رو قرار داده است که بر مبناي آن به توانبخشي اجتماعي، روحي و رواني مي‌پردازد.

معاون توانبخشي سازمان بهزيستي با بيان اينکه در سال‌هاي اخير پرداخت بيمه، هزينه دانشگاه و کاشت حلزون از جمله اقدامات سازمان بهزيستي در راستاي توانبخشي اجتماعي معلولان جامعه بوده است، گفت: اين سازمان در راستاي توانبخشي روحي و رواني معلولان نيز اقدامات مختلفي از جمله برگزاري جشنواره‌هاي مختلف همچون جشنواره تاتر و موسيقي معلولان انجام داده است.

نظم‌ده با بيان اينکه سازمان بهزيستي کشور درصدد فراهم کردن فرصتي بود تا معلولان بتوانند در حوزه موسيقي خود را در سطح ملي مطرح کنند افزود: امسال سياست سازمان بر اين بود تا جشنواره موسيقي را که به صورت پراکنده در سطح کشور برگزار مي‌شود ساماندهي کند.

وي الگوسازي هنرنمايي معلولان در عرصه موسيقي را از جمله اهداف اين جشنواره عنوان کرد و يادآور شد: معلولاني هستند که قادرند با حداقل توان فيزيکي خود هنرنمايي کرده و آثار منحصر به فردي را خلق کنند.

نظم‌ده در خاتمه يادآور شد: معلولان به خاطر مشکلات فيزيکي ارتباط آسماني قوي‌تري دارند و به دليل اين ارتباط آسماني در کارهاي هنري موفق‌تر ظاهر مي‌شوند./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387090423