وي ادامه داد:قسمت ورودي قلعه از سمت شمال و شمال شرقي است و دليل اين ادعا، بقاياي آثار پلکاني در اين بخش است.اين قلعه داراي آب انبار هاي متعددي است که بيشتر آنها در سمت شمال و درون صخره ها کنده کاري شده اند.
به گفته وي، اين قلعه در زمان کاربري از امنيت بالايي برخوردار بوده است و حصار بيروني که از هر طرف بر روي ديواره هاي صخره اي بلند ساخته شده، تاييدي بر اين ادعاست. چون به غير از پلکان ، صعود از قلعه از ديگر نقاط امکان پذير نيست.
محمدي افزود: موقعيت ممتاز جغرافيايي، آثار معماري باقي مانده اين قلعه شامل پله ها و آب انبارهاي منحصر به فردي که دردل صخره ها کنده شده و ديواره هاي سنگي قلعه نشان از اهميت قلعه در دوران کاربري آن دارد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي در مورد سفالينه ها ي يافته شده در قلعه پشتو نيز گفت: پراکندگي سفالينه هاي هزاره اول قبل ازميلاد در اين قلعه کمتر از آثار دوران اشکاني و ساساني و قرون ميانه اسلامي است.سفالينه هاي اشکاني و ساساني اين قلعه عمدتا داراي خميره نخودي و قرمز و تزيينات کنده هندسي هستند و سفالينه هاي قرون ميانه اسلامي در دو نوع ساده و لعابدار با خمير مايه مواد کاني مي باشد.
قلعه پشتو (پشتاب) با 163 متر ارتفاع از سطح آبهاي آزاد، از شمال به ارتفاعات محلي يغيلي داغلار مي رسد و روستاهاي چين ناب و کوجان در جنوب و غرب آن قرار گرفته اند.قلعه از سمت جنوب شرقي به روستاي پشتاب محدود است./106
انتهای پیام/