بر اين اساس سير تکامل خط نستعليق به عنوان خط ملي و آينده اين خط در ترسيم هويت و انگاره هاي تمدني در خوشنويسي و رسم الخط فارسي بررسي ميشود.
همچنين زمينههاي تکامل خط نستعليق به مثابه يک سنت اصيل و تاريخي و شکلگيري خطوطي چون محقق و ريحان در دوره مکتب شيراز، آثار نفيس خوشنويسي اين دوره و نيز چشمانداز خوشنويسي فارسي خط ملي و گرايشهاي نوين آن در تلفيق با ديگر هنرهاي تجسمي و ابزارهاي جديد بصري بررسي خواهد شد.
در اين همايش که در روزهاي چهارشنبه 13 و 14 آذر ماه در سينماتک مؤسسه فرهنگي هنري صبا با حضور علاقهمندان، صاحبنظران، پژوهشگران و استادان با ارائه مقالات علمي، سخنراني و نمايش فيلم برگزار ميشود، سير تکامل خط ملي از گذشته تا آينده و در استمراري از پيوند ميراث يا هويت در يک چشم انداز تاريخي و بر زمينهاي از تحولات فرهنگي، جامعه شناختي هنري بررسي ميشود.
نکات ناشناخته در خوشنويسي مکتب شيراز، مطالعات موردي و تحليل آثار کتيبهها، سکهها، مهرها، نسخ خطي، کتابت، تذهيب، بررسي مباني زيبايي شناسي خوشنويسي و صفحه آرايي، تصحيح رسائل و متون همه از جمله مباحثي است که قرار است در اين همايش، تحليل و ارزيابي شوند.
يکي از مهمترين اهداف اين همايش بررسي و شناسايي قابليتهاي کاربردي نستعليق به عنوان خط ملي ايران در زمان حاضر و چگونگي کاربردي شدن و انطباق آن با زمينهها و شرايط فرهنگي اجتماعي معاصر اعلام شده است.
دو نشست اول اين همايش روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه در موسسه فرهنگي هنري صبا برگزار شده و سپس روز يک شنبه 17 آذرماه در شيراز به کار خود ادامه خواهد داد.
گفتني است گردهمايي بزرگ مکتب شيراز با انگيزه گشودن عرصهاي به پژوهشهاي گسترده در ابعاد و دامنههاي سه قرن تاريخ فرهنگ، علم و انديشه و ادب ايراني با همه نام آوارنش در دو سطح داخلي و بينالمللي از 13 تا 17 آذرماه در تهران و شيراز برگزار خواهد شد./120
انتهای پیام/