روابط ساسانيان با کره و ژاپن بررسي مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي و امور بين الملل موزه ملي ايران کنگره مطالعات کره شناسي که از طريق انجمن خاورميانه شناسي کره انجام مي‌گيرد در روزهاي 14 تا 18 آذرماه در دانشگاه هان يانگ برگزار خواهد شد.

در اين ميان داريوش اکبرزاده پژوهشگر و کارشناس کتيبه با استناد به منابع تاريخي و همچنين کشفيات جديد باستان‌شناسي به بررسي تعامل ايران با دو کشور ژاپن و کره از طريق چين در دوره ساسانيان مي‌پردازد.

اکبرزاده گفت: با توجه به جايگاه سيلا (نام قديم کره شمالي) ايرانيان در اواخر دوره ساسانيان اين دو منطقه را مي‌شناختند به طوري که کشفيات جديد باستان‌شناسي در سان شي چين از نفوذ فرهنگ ايراني، زرتشتي و حوزه‌هاي اطراف آن سخن دارد. همچنين در نقاشي‌هاي اطراف افراسياب در آسياي ميانه دو تصوير کره‌اي که پشت سر نمايندگان چيني، در حالي‌که به دربار ايران پيشکش مي‌آورند اثبات شده است.

وي افزود: از اين زاويه مجموعه هداياي ايراني در ژاپن و کره نشان‌دهنده ارتباط با آخرين گروه‌هاي بازمانده پادشاه ايراني را در ذهن تداعي مي‌کند.

پژوهشگر موزه ملي ايران گفت: متأسفانه جامعه باستان شناسي ميراث فرهنگي با آخرين کشفيات باستان شناسي در چين که جلوه اي نو و پراهميت از فرهنگ ايراني را در ساليان گذشته به تصوير کشانده ناآشناست. به طوري که در کارهاي اخير کتيبه جديد دو زبانه سفدي – چيني، مراسم منحصر به فرد سگ-ديد اوستايي، خدايان زرتشتي بر مقبره \"سرورشي\" در چين از کمترين نفوذهاي فرهنگي ايران در شرق دوردست خبر مي‌دهد./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387091217