ايران را با چهره‌هاي شاخص فرهنگي به جهانيان معرفي کنيم

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري محمدرضا کارگر رئيس تالار وحدت با اشاره به برگزاري همايش بين‌المللي رودکي در دي ماه سال جاري گفت: يکي از مهمترين ذخائر ملي ما، ذخائر فرهنگي هستند. از جمله شخصيت‌هايي که در طول تاريخ مبناي اتفاقات بزرگي بوده و تاريخ زمانه خود را تحت تأثير قرار داده‌اند رودکي است. چنانچه اتفاقاتي که در دوره رودکي رخ داده است، مبناي تغييراتي بوده که امروز نيز براي ما اهميت دارد.

کارگر تصريح کرد: اصولاً همه مردم دنيا نسبت به حافظه تاريخي خود حساس هستند و هر کدام به يک شکل از آن حفاظت مي‌کنند برگزاري مراسم نکوداشت نيز خود نوعي يادآوري است، اما نوع يادآوري آن مهم است.

وي تاکيد کرد: اميدواريم سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري به دليل فعاليت‌هاي عمده خود در حوزه‌هاي مرتبط، با بر عهده گرفتن اجراي اين همايش‌ها، بتواند بستري فراهم کند تا به واسطه آن جامعه متمدن ايران، از طريق اين چهره‌ها نيز به جهانيان معرفي شود.

وي با اشاره به ويژگي‌هاي شخصيتي رودکي خاطرنشان کرد: توجهي که امروزه در دنيا به شخصيت‌هايي چون رودکي از سوي مردم و نهادهاي مختلف جهاني انجام مي‌شود، رسالت ايران را در برگزاري اين همايش سنگين‌تر مي‌کند.

کارگر تصريح کرد: زماني که يونسکو سال 2008 را به عنوان سال رودکي نامگذاري کرده و برخي از کشورهاي فارسي زبان نيز براي برگزاري چنين بزرگداشتي کمال توجه را دارند و بسياري از مراکز علمي در دنيا به موضوع رودکي پرداخته و کتاب‌هاي وي را ترجمه و چاپ مي‌کنند، کشوري چون ايران که اين افتخار را دارد که رودکي از بطن اين جامعه و فرهنگ بيرون آمده، بايد در برگزاري آن کمال دقت را داشته و به نتايج و رويکردهاي چند وجهي آن نيز توجه داشته باشد.

کارگر تأکيد کرد: البته معتقدم زماني مي‌توان از دستاوردهاي اين نوع همايش‌ها استفاده کرد که بهره‌وري در عرصه هنر، تاريخ، ادبيات، علم و سياست اتفاق بيفتد. در واقع اگر بتوانيم ايران را در اذهان و تفکرات جهاني جداي از همه آن چيزي که دارد به عنوان کشوري که مهد شخصيت‌هايي چون رودکي، مولوي، غزالي، سعدي است به جهانيان معرفي کنيم، از اين طريق مي‌توانيم تأثيرات بسيار مثبتي را بر افکار عمومي داشته و رويکرد تازه‌اي را در معرفي ايران تحقق بخشيم.

وي افزود: اگر در برگزاري بزرگداشتي، هيچ توجهي به دستاوردهاي برگزاري آن صورت نگيرد، نتايج خوبي به همراه نخواهد داشت. متأسفانه در بسياري موارد در ايران برگزاري همايش‌ها از سوي بخش‌هاي مختلف به اين امر ختم شده است اما اميدواريم با برنامه‌ريزي‌هاي مناسب سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بتواند دستاوردهاي بسياري را از برگزاري اين همايش براي معرفي ايران به جهانيان به دست آورد.

وي با اشاره به مهمترين ويژگي شخصيتي رودکي گفت: مهمترين ويژگي شخصيتي رودکي تأثيرات سياسي است که وي در زمان خود بر جاي نهاده است در واقع شعر رودکي، عاملي است براي رويکردهاي سياسي و شعر او حتي در تصميم گيري‌هاي سياسي اثر گذار بوده است.

کارگر افزود: موضوع دوم شخصيت رودکي است که بسيار خاص است و جداي از شعر او، باورها و تفکراتي است که بر آنها اصرار داشته و تابع زمان خود نيز نيست. مساله بعدي، روان بودن شعر رودکي و واژه‌هايي است که به کار مي‌گيرد چنان که اکنون با گذشت هزار و 150 سال بدون تفسير و حاشيه مي‌توان شعرهاي وي را خواند و به خوبي متوجه شد که البته اين نشانه غناي زبان فارسي است. اين در حالي است که شعرهاي شکسپير را که حدود 5 قرن پيش نوشته شده در حال حاضر مردم انگليس به شکل کامل متوجه معناي آنها نشده و بايد شعرها را به همراه تفسير آنها بخوانند تا درک کنند.

خاطرنشان مي‌شود همايش جهاني بزرگداشت رودکي، به مناسبت هزار و صد و پنجاهمين سال تولد سراينده ياد يار مهربان و پدر شعر پارسي، يکم دي ماه با حضور مقامات فرهنگي و 700 مدعو داخلي و خارجي در تالار وحدت گشايش يافته و روز سوم دي ماه در مشهد مقدس پايان مي‌يابد./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387091315