وي با اشاره به اينکه در اين مطالعات وضعيت اين دو رشته را به صورت همزمان در کشورمان و همچنين کشورهاي ديگر مقايسه ميکنيم، اظهار داشت: وضعيت کلي رشتهها از مراحل اوليه توليد تا مرحله نهايي مورد بررسي قرار ميگيرد.
اين کارشناس ادامه داد: مواد به کار رفته در توليد، ابزار کار، روشهاي توليد، وضعيت مواد اوليه از مواردي است که در اين پروژه تحقيقاتي مورد بررسي قرار ميگيرد.
ادبي با بيان اينکه وضعيت رشته قلمکار با وضعيت همين رشته در کشور هندوستان مورد ارزيابي قرار ميگيرد، گفت: به دليل موفقيتي که اين کشور در توليد قلمکار و تصاحب بازارهاي جهاني دارد، اين کشور را انتخاب کرديم.
کارشناس مسئول واحد برنامهريزي اين اداره کل تصريح کرد: البته بايد بپذيريم که جايگاه رشته قلمکار در کشورمان از اهميت خاصي برخوردار است و به دليل همين اهميت، اين تحقيق را در دستور کار خود قرار داديم.
منصوره ادبي افزود: انتخاب کشورهاي هدف بر مبناي وضعيت صادرات و فروش محصولات مشابه در آنها بوده است.
وي با تأکيد بر اينکه سعي داريم رشته نمد مالي را نيز با وضعيت اين توليدات در کشور تاجيکستان بررسي کنيم، گفت: کشور تاجيکستان نيز به عنوان يک کشور همسايه از نظر بازار فروش و صادرات اين رشته در وضعيت مناسبي است و تجربههاي آنها در خصوص چگونگي اين پيشرفت براي ما مفيد خواهد بود.
کارشناس اداره کل حمايت از توليد و بازرگاني علت انتخاب اين دو رشته را در کنار اهميت آنها در ميان رشتههاي صنايع دستي، لازم بودن انجام چنين تحقيقي دانست و افزود: در حال حاضر استانداردسازي اين دو رشته در اداره کل حفظ و احياء در حال انجام است و ما سعي کرديم با آنها همگام باشيم.
ادبي خاطرنشان کرد: در اين پروژه کارشناسان اين بخش سعي دارند، نقاط ضعف در روش توليد و عرضه اين محصولات را با نقاط قوت کشورهاي يادشده در توليد اين محصولات پر کنند./111
انتهای پیام/