آسياب کچلک روستاي حسن آباد ميبد اثر ملي شد

به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد قدمت اين آسياب به دوران قاجار بر مي گردد و از ويژگي‌هاي آن مي‌توان به وجود چهار برج در گوشه‌هاي حصار دور بنا و سبک معماري زيبا آن اشاره کرد.

آسياب‌هاي آبي از جمله آثار تاريخي استان يزد محسوب مي شوند که معمولا در کنار آبادي ها و بر سر راه قنات ها ساخته شده اند. ساختمان داخلي آسياب داراي چند اتاق جهت استراحت آسيابان و انبار گندم‌هايي که بايد آرد شود، است.


هر آسياب داراي قسمت‌هاي مختلفي است که عمده‌ترين قسمت آن «تنوره» است که به صورت مخروطي وارونه طراحي مي شده است ، به گونه اي که آب ذخيره شده در آن از روزنه اي کوچک با فشار پره ها ،سنگ آسياب را حرکت مي داد.

آسياب‌هاي آبي از جمله جاذبه‌هاي تاريخي اين استان به شمار مي روند که از ميان آسياب هاي معروف استان مي توان به آسياب‌هاي سنگ سياه ده آباد، بيده، باغستان، گرمسير تفت، دو سنگي محمد آباد ميبد، تفت ،ندوشن و علي آباد اشاره کرد.

قديمي ترين آسياب استان يزد،آسياب آبي اشکذر است که قدمت آن مربوط به دوران ايلخاني است. همچنين آسياب آِّبي گرمسير تفت هم اکنون فعال است و به عنوان يک جاذبه خاص اکوتوريستي مطرح است./106

انتهای پیام/

کد خبر 1387091635