آرمان شيشه گر در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به استخوانهاي اندکي که از اين دو زن بدست آمده احتمال ميرود که با پاهاي جمع شده خاک سپاري شدهاند و صورت آنان به سمت شمال گذاشته شده باشد.
به گفته اين باستان شناس: براساس تحقيقات انسانشناسي بدست آمده سن يکي از زنان مدفون شده در آرامگاههاي يادشده، هنگام مرگ کمتر از 17 سال و ديگري نيز بين 30 تا 35 سال برآورد شده است.
وي با اشاره به اين که براساس شواهد موجود نگينهايي ممهور به اسم، همراه با اسکلت اين دو زن بدست آمد اظهار داشت: به نظر ميرسد اسمهاي حک شده روي نگينهاي يافت شده اسامي دو زن مدفون شده باشد.
سرپرست گروه باستان شناسي محوطه باستاني جوبجي رامهرمز خوزستان اضافه کرد: همچنين اين دو زن همراه با يک حلقه منقش به نام شاه محلي عيلامي و نيز اشياي قيمتي زرين، نقرهاي، مفرغي، سنگي و سفالي بسياري دفن شده بودند که احتمال وابستگي آنان به خاندان سلطنتي عيلامي را قوت ميبخشد.
وي با بيان اين که روستاي جوبجي در هفت کيلومتري جنوب شرقي رامهرمز واقع شده بيان داشت: اين دو آرامگاه بين زمينهاي کشاورزي روستا قرار داشته و کمتر از يک کيلومتر با روستا فاصله دارد .
شيشهگر با بيان اين که اين روستا و دو آرامگاه در کنار رودخانه اعلاء قرار گرفته ادامه داد: در حال حاضر مساحت اين محوطه باستاني حدود 40 هکتار برآورد شده اما پس از گمانهزني و تعيين حريم مساحت محوطه وسيعتر خواهد شد.
اين باستانشناس تأکيد کرد: محوطه تاريخي جوبجي از شمال به رودخانه اعلاء و از غرب به روستاي دهيور از جنوب به روستاي جوبجي و جاده محدوده آن و از شمال شرقي نيز به يک کارگاه سنگ شکن محدود ميشود./118
انتهای پیام/