آرمان شيشهگر سرپرست هيأت باستانشناسي تپه تاريخي جوبجي با اعلام اين خبر گفت: بيش از نيمي از 600 قلم شيء انتقالي به موزه ملي شامل حلقههاي طلايي منسوب به حلقههاي قدرت، انواع پولک، دگمه، مهره و آويز، پيکرکهاي انساني، دستبند، مهرهايي از جنس عقيق، کاسه و ظروفي از جنس مفرغ، نفره و سفال که از سوي کارشناسان پرتلاش بخش مرمت موزه ملي مورد نجات بخشي و مرمت قرار گرفته است. به گفته وي 60 قلم شيء طلايي و 34 شيء مفرغي، نقره اي، سفالي و سنگي براي نمايش در بندرعباس انتخاب شده است.
مهناز گرجي مسئول بخش مرمت موزه ملي در خصوص مرمت اين اشياء گفت: عمليات نجات بخشي و مرمت اين اشياء از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده و هنوز ادامه دارد.
به گفته وي از مجموعه ياد شده آثار زرين به طور کامل مورد رسيدگي حفاظتي قرار گرفته و اشياء فلزي نقره اي و مفرغي نيز که به دليل شرايط نامساعد خاک دچار خوردگي و به واسطه رسوبات موجود کاملاً بهم چسبيده شده بودند نجات بخشي و مرمت شدهاند.
در بهار سال 1386 به طور اتفاقي، آرامگاهي مربوط به دوره عيلام نو مرحله 3 585 تا 539 قبل از ميلاد در روستاي جوبجي رامهرمز کشف شد. آرمان شيشه گر سرپرست هيأت باستانشناسي تپه اين کشف را يکي از بزرگترين دستاوردهاي باستانشناسي تمدن عيلام و ايران اعلام کرد.
وي با تأکيد بر اينکه يافتن هر نشانهاي از تمدن عيلام، حلقههاي ناشناخته اين حوزه عظيم تمدني را کاملتر ميکند و اين آرامگاه از اين نظر حائز اهميت است گفت: گور نهادهها معرف مسائل مالي، سياسي و اجتماعي آن دوران و حکومت عيلام در سالهاي پاياني اقتدار عيلاميها در دشت خوزستان به شمار ميرود.
به گفته شيشهگر با تداوم اجراي امور حفاظتي و مرمتي مجموعه آثار فلزي نکات بارزي از فناوري فلزکاري دوره ياد شده مشخص شده و از سوي ديگر بواسطه آشکار شدن جزيياتي ويژه از برخي از اين اشياء، زمينه مطالعات اعتقادي و آييني مردم آن دوره نيز فراهم شده است. /120
انتهای پیام/