216 محوطه تاريخي و 20 گوردخمه در مسير کهن کوچ‌نشينان شناسايي شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به قل از روابط عمومي پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي مجيد کوهي گيلوان سرپرست هيأت بررسي و شناسايي باستان‌شناختي شهرستان کيار از توابع استان چهار محال و بختياري با اعلام اين خبر گفت: اين محوطه‌ها متعلق به دوره‌هاي پيش از تاريخ از جمله پارينه سنگي، فراپارينه سنگي، نوسنگي و دورهاي فرهنگي باکون، مس سنگي، دوره‌هاي تاريخي هخامنشي، فراهخامنشي، و اشکانيان است که در مسير کهن کوچ‌نشيني حاشيه رودخانه‌هاي کارون، سبزکوه و گنجون شناسايي شده است.

به گفته وي معدود آثاري از دوره اسلامي شامل گورستان با سنگ‌گورهايي به شکل شير سنگي يافت شده است.

کوهي گيلوان کشف 13 محل ذوب کان سنگ مس با سرباره‌هاي فلزي در دامنه کوه‌هاي سبزکوه و بخش مشايخ را از ديگر يافته‌هاي گروه بررسي عنوان کرد.

سرپرست هيأت بررسي و شناسايي همچنين از کشف دست کندي به شکل کتيبه با تزيينات بالاي سنگ به طول 6 و عرض 3 متر در مسير کوچ‌نشينان خبر داد و گفت: احتمال مي‌رود اين دست کند با توجه به تزيينات، متعلق به دوره قبل از ساسانيان و براي نقش کردن نوشته و يا شخصيتي سياسي آماده شده که به دلايلي نيمه تمام مانده است.

گيلوان کوهي همچنين سبزکوه را محل اسکان عشاير از دوران باستان اعلام کرد و افزود: در بررسي‌هاي اخير مسير باستاني به صورت زيگزاگ به عرض 2 تا 4 متر و طول 5 تا 6 کيلومتر با سنگچيني از ساروج کشف شده است.

وي کشف ابزار سنگي همچون تيغه، تراشه‌هاي مختلف از دوران پارينه سنگي، فراپارينه سنگي و آغاز نوسنگي و غارها و اشکفت‌ها و پناهگاه‌هاي صخره اي را از ديگر دستاوردهاي اين فصل برشمرد.

گيلوان کوهي در خصوص مسير کهن کوچ‌نشينان و بررسي‌هايي که تاکنون صورت گرفته گفت: مسير کهن کوچ‌نشينان تا حدودي در بررسي‌هاي سطحي که پيش از انقلاب از سوي آلن زاگارل صورت گرفت شناسايي شده بود.

سرپرست هيأت بررسي و شناسايي توالي فرهنگي بر اساس يافته‌هاي سطحي، ماهيت فرهنگي دوره‌هاي مختلف و ميزان تأثيرپذيري آنها از فرهنگ‌هاي همجوار، ايجاد پايگاه داده‌ها براي محوطه‌هاي باستاني محدوده شهرستان کيار و تهيه نقشه باستان‌شناسي شهرستان را از جمله اهداف اين فصل بررسي و شناسايي عنوان کرد./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387091824