به گزارش ميراث‌آريا(chtn) آنچه که ما آن را آلودگي هوا مي‌ناميم از ذرات آلاينده‌ مختلفي تشکيل شده است که سرب يکي از خطرناک‌ترين اين آلاينده‌ها است. سرب از نظر انتشار گسترده‌ترين عنصر سنگين و سمي در محيط‌زيست است که از زمان مصرف آن در بنزين پراکنش بسيار وسيعي در سطح جهان پيدا کرده است.

قسمت اعظم سرب موجود در اتمسفر مستقيماً رسوب مي‌کند يا توسط نزولات خارج مي‌شود. سرب به ذرات گرد و غبار چسبيده و از اين طريق جذب بدن مي‌شود.

تحقيقات زيادي در مورد مضرات سرب بر روي سلامت انسان انجام شده است. اين تحقيقات بيش از همه خردسالان را تاثيرپذيرترين مبتلايان به اين ماده سمي نشان داده است، چراکه سرب بر روي تکوين سلول‌هاي اعضاي بدن اثرات سويي مي‌گذارد.

کودکان سرب را آسان‌تر از بزرگسالان جذب مي‌کنند. حتي مسموميت با مقادير اندک سرب مي‌تواند به اختلالات شديد رشدي در کودک منجر شود. سرب باعث کاهش ضريب هوشي کودکان مي‌شود و ميزان بالاي سرب در خون کودکان آن‌ها را دچار اختلالات مغزي، رفتاري‌ و مشکلات کليوي، کبدي و همچنين از دست دادن قدرت شنوايي مي‌کند.

در برخي از موارد ديده شده است که مقدار سرب به کار رفته در ساخت اسباب‌بازي‌ها صدها برابر بيشتر از مقدار مجاز از سوي استانداردهاي بين‌المللي است که اين امر خود ميزان مسموميت کودکان با سرب را افزايش مي‌دهد.

سرب در بزرگسالان نيز تاثيرگذار است. از علايم مسموميت سرب در بزرگسالان مي‌توان به کاهش وزن، ضعف، کم‌خوني، سردرد، خوابيدن بيش از حد، اختلال در مهارت‌هاي حرکتي، مشکلات گوارشي، کوليک، افتادگي مچ دست، افزايش فشار خون و نقرس را نام برد.

طبق نظريات پزشکي اگر بدن داراي کلسيم و آهن کافي نباشد به جذب سرب روي مي‌آورد و از سوي ديگر يک رژيم غذايي فاقد پروتئين، ويتامين C و روي نيز موجب افزايش ميزان جذب سرب در بدن مي‌شود./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387091854