11 تپه از مجموعه تپه‌هاي سنجر از بين رفت

به گزارش ميراث آريا (chtn)، عليرضا سرداري در خصوص کاوش‌هاي باستان‌شناختي تپه سنجر در دهمين گردهمايي بين المللي باستان‌شناسي ايران گفت: اين تپه در شمال خوزستان و در غرب اهواز– انديمشک قرار دارد و داراي ارتفاع 13 متر نسبت به زمين‌هاي اطراف است.

وي در ادامه با اشاره به اينکه تپه سنجر براساس ساختار زمين‌شناسي در شمال دشت شوشان قرار دارد افزود: براساس تصاوير هوايي گرفته شد. در سال 1360 اين محوطه داراي يک تپه اصلي و 16 تپه کوچک بود که در حال حاضر تپه مرکزي و پنج تپه کوچک از آن مجموعه باقي مانده است.

سرداري آغاز فصل دوم کاوش در تپه سنجر را زمستان 86 عنوان کرد و در بيان اهداف اين کاوش يادآور شد: شناخت تاريخ استقراري ساکنان اين محوطه، فرايند شکل‌گيري اين استقرار و شناخت توالي‌هاي مختلف بين اوروک و آغاز ايلام مياني از اهداف اين فصل از کاوش روي تپه سنجر بوده است.

وي در خصوص يافته‌هاي فصل دوم کاوش‌هاي باستان‌شناختي تپه سنجر گفت: تدفين‌هاي دوره ايلام مياني، سفال‌هاي پيش از تاريخ و دوره ايلامي، سفال‌هاي دوره اوروک، ابزارهاي سنگي دو شي مفرغي از جمله يافته‌هاي اين فصل از کاوش‌هاست.

سرداري افزود: سفال‌هاي مربوط به دوره‌هاي مختلف ايلام شامل انواع جام‌هاي نقره‌اي سفال‌هاي دهانه بسته و کوزه‌هاي تخم‌مرغي شکل است.

وي از کشف 1670 قطعه سنگي در محوطه تپه سنجر خبر داد و گفت: سه مهر گلي مربوط به يافته‌هاي اداري اين محوطه نيز به دست آمده که مربوط به دوره ايلامي و اوروکي است.

سرداري پيکرک‌هاي الهه مادر را مهمترين کشفيات اين محوطه عنوان کرد و گفت: يک کتيبه نيز از اين تپه به دست آمده است که متأسفانه به علت از بين رفتن متون خواندن آن سخت است.

وي در خاتمه در خصوص يافته‌هاي فلزي اين محوطه گفت: اين يافته‌ها مربوط به منابع معدني محلي دشت خوزستان است و شامل انواع حلقه‌ها، درفش‌ها، سوزن و ساير ابزار فلزي است که قرار است مطالعات ژئوفيزيکي روي آنها داشته باشيم./115

انتهای پیام/

کد خبر 138709224