توجه به مطالعات و کاوشهاي باستانشناسي مربوط به دوران اسلامي، با در نظر گرفتن غناي فرهنگ و تمدن اسلامي در کشور ايران و سرزمينهاي همجوار، لزوم تدوين و برنامهريزي براي پژوهشهاي ميداني در گستره ايران فرهنگي، ارتقاء کيفي و کمي مستندسازي در مطالعات ميداني و تدوين طرح جامع ساماندهي مواد فرهنگي حاصل از کاوشها و بررسيهاي ميداني در سطح کشور از ديگر موضوعات مورد تأييد باستانشناسان کشور در اين نشست بود.
بر اين اساس استفاده از علوم ميان رشتهاي با همکاري دانشگاهها و مؤسسات علمي پژوهشي داخل و خارج از کشور و ارتقاء سطح آموزش، با توجه به اهميت و ضرورت بهرهگيري از پژوهشهاي ميان رشتهاي در مطالعات باستانشناختي، استفاده از مطالعات آزمايشگاهي و روشهاي تاريخگذاري مطلق در پژوهشهاي باستانشناسي، ضرورت تأسيس مراکز ويژه براي نگهداري يافتههاي باستانشناسي، با توجه به گسترش کاوشهاي باستانشناختي و اهميت مطالعات انسانشناسي جسماني و بقاياي انساني در پژوهشهاي باستانشناسي، همچنين شناسايي، بررسي و حفاظت از آثار فرهنگي دو سده اخير بر مبناي توسعه مطالعات مردم باستانشناسي از جمله موضوعات مورد توافق شرکتکنندگان در همايش به شمار ميرود.
تأليف، ترجمه و انتشار کتابها و مقالات مربوط به حوزه هاي نظري و روششناختي در باستانشناسي، ارتقاء سطح کيفي و کمي امر حفاظت در تمام پژوهش هاي ميداني به خصوص کاوشهاي باستانشناختي با همکاري ساير حوزههاي مرتبط، توجه به مطالعات مربوط به ديرين اقليم شناسي در تدوين برنامهها ديگر مفاد بيانيه پاياني محسوب ميشود.
اعزام هيأتهاي باستانشناسي به کشورهاي همجوار با توجه به توانمنديهاي باستانشناسان ايراني، ايجاد زمينه لازم براي فعاليتهاي آزمايشگاهي و گاهنگاري مطلق يافتهها در پژوهشهاي باستانشناسي از ديگر مفاد بيانيه پاياني همايش است. /120
انتهای پیام/