با حضور رسانه‌ها، صنايع دستي را به صنايع ملي تبديل کنيم

به گزارش ميراث آريا (chtn)، فيلمساز برجسته کشورمان با حضور در نخستين گفتمان صنايع‌دستي، هنرهاي سنتي در رسانه با بيان اين مطلب گفت: اکنون وقت آن است که تمام فعالان در بخش‌هاي مختلف رسانه‌ها و سازمان‌هاي مديريتي هستند با يک عزم ملي به فرياد صنايع‌دستي برسند.

محمدرضا اصلاني با اشاره به اينکه بايد به صنايع دستي به عنوان بخشي از اقتصاد ملي نگاه شود، اظهار داشت: تنها نگاه سنتي به صنايع‌دستي به عنوان صنايع دست ساز و هنرهاي اصيل کافي نيست بلکه ما نيازمند نگاه ملي به اين توليدات به عنوان صنايع ملي هستيم.

وي افزود: در حال حاضر آنچه بيش از هر چيزي صنايع دستي را آزار مي‌دهد، نگاهي غير کاربردي و غيراصولي بدون توجه به کاربردهاي تازه به اين توليدات است.

اين فيلمساز تصريح کرد: اين در حالي است که به کمک همين صنايع مي‌توان وضعيت اقتصادي تازه‌اي در سراسر کشور اعم از شهرها، روستاها و مناطق حاشيه نشين تعريف کرد.

اصلاني در ادامه اظهار داشت: بايد بتوان صنايع‌دستي را به مد روز تبديل کرد کاري که امروز بسياري از کشورها چون چين و هند حداقل در بخش لباس‌هاي سنتي خود انجام داده‌اند و براي آنها اقتصادي تازه را در عرصه جهاني رقم‌ زده‌اند.

مدير تأمين برنامه‌هاي شبکه سوم نيز در ادامه اين نشست تنها آشناسازي مردم با صنايع‌دستي را از طريق رسانه‌ها کافي ندانست و گفت: توجه به هويت آثار و اينکه چرا همه در پس صنايع‌دستي به دنبال هويت ايراني خود هستند، از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

حسيني زاد با بيان اينکه رساندن مردم به جايگاه هويت‌يابي خود از طريق صنايع‌دستي نياز امروز بخش صنايع دستي کشورمان است، گفت: تمامي تلاش اصحاب رسانه در بخش هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي بايد در گسترش معناي هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي باشد .

وي يادآور شد: حال که فرصتي پيش آمده که برجسته ترين اصحاب فرهنگ هنر و رسانه گردهم جمع شوند، عزمي همگاني نياز است که صنايع دستي به جايگاه حقيقي خود بازگشته و هويت خود را بازيابد.

همچنين پژوهشگر طرح جامع تهران نيز با حضور در اين نشست بر تغيير نگاه به صنايع دستي و هنرهاي سنتي کشور تأکيد کرد و گفت: چشم انداز مشخصي براي معرفي صنايع‌دستي در رسانه‌ها نداريم و اين مسأله باعث مشکلاتي در اين بخش شده است.

مسعود شفيق در ادامه افزود: با ورود صنايع‌دستي به رسانه، حرف‌هاي تازه‌اي را در بخش صنايع‌دستي براي مخاطبان مطرح مي‌کنيم.

وي برنامه‌ريزي ساختاري در ابعاد ملي، منطقه‌اي و فراملي را مهمترين راهکار پيشرو براي رسيدن به اهداف مورد نظر صنايع دستي در بخش رسانه‌اي دانست.

قائم مقام و مديرگروه مستند شبکه چهار نيز سرلوحه قرار دادن فعاليت‌هاي رسانه‌اي ماندگار را رمز موفقيت ورود به اين عرصه قلمداد کرد و اظهار داشت: با انجام کار رسانه‌اي در اين بخش صنايع‌دستي را به خانه‌هاي مردم ببريم پس چه بهتر که توليداتي ماندگار را به نمايش بگذاريم.

زين العابدين در ادامه گفت: بضاعت ما در اين بخش با وجود استادان برجسته‌اي که وجود دارد، قابل توجه است ضمن اينکه انجام کارهاي موفق در اين بخش نيازمند همفکري بيشتر اين اين افراد است.

111/


انتهای پیام/

کد خبر 1387092435