ساخت وضوخانه مسجد جامع ميبد در حال انجام است

عضو پژوهشکده حفاظت و مرمت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در گفت و گو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: براساس گزارش‌هاي موجود، شبستان مسجد حسني با گذشت زمان تخريب شده بود. براين اساس پس از انجام گمانه‌زني‌هايي در محوطه غربي، پايه‌هاي قديمي شبستان بدست آمد.

ذات اله نيکزاد در ادامه خاطرنشان کرد: هم‌اکنون، سمت غرب شبستان اين مسجد، در قسمت فرش‌انداز‌، تخريب شده که باعث رانش گنبدخانه به سمت غرب شده است.

به گفته اين کارشناس ارشد مرمت: با توجه به اين که اين مسأله باعث بروز مشکلات سازه‌اي در اين بخش شده، پس از ارائه طرح‌هاي مختلف احياي شبستان اين مسجد، در دستور کار قرارگرفت.

وي با اشاره به اين که احياي شبستان مسجد حسني، طرح مرمت مسجد را کامل مي‌کند اظهار داشت: در سال گذشته و امسال عمليات طراحي مسجد جامع ميبد انجام شد، امسال نيز عمليات اجراي مرمت شبستان مسجد حسني آغاز شده است.

عضو پژوهشکده حفاظت و مرمت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در پايان تاکيد کرد:‌ همچنين در حال حاضر مراحل ساخت جرزها و پايه‌هاي اصلي شبستان مسجد حسني در حال انجام است.

نيکزاد از بهسازي و ساخت ديوار محوطه غربي مسجد جامع ميبد خبر داد و تصريح کرد: براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته، اين ديوار الحاقي که در سال‌هاي گذشته ساخته شده بود جمع آوري و به جاي آن طرحي هم شأن مسجد و در جاي خود ساخته مي‌شود.

وي با بيان اين که يکي ديگر از پروژه‌هاي مسجد جامع ميبد، ساخت وضوخانه در محوطه شرقي است بيان داشت: پس از انجام عمليات طراحي هم اکنون، ساخت اين وضوخانه در حال انجام است.

اين عضو پژوهشکده حفاظت و مرمت از آثار تاريخي و فرهنگي اضافه کرد:‌ وضوخانه فعلي در داخل مسجد ، قديمي‌ترين بخش مسجد و در جاي ديواره‌ها، پايه‌ها و طاق هاي مسجد اوليه ميبد (دوران صدر اسلام) قرارگرفته است.

وي ادامه داد:‌ با توجه به اين که وضوخانه، احتمال تخريب و بروز آسيب به اين بخش ارزشمند مسجد را بيشتر مي کرد ساخت وضوخانه جديد در محوطه بيروني در دستور کار قرار گرفت.


اين کارشناس ارشد مرمت گفت: براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته، عمليات ساخت وضوخانه مسجد تا پايان سال جاري به پايان مي‌رسد.

وي با اشاره به اين که مجموعه کنوني حاصل دگرگوني‌هاي تاريخي در طول زمان است تأکيد کرد: بنياد نخستين بنا، مسجدي با طرح شبستاني شامل صحني در ميان و فضاي سرپوشيده‌اي در دو سوي قبله به پهناي پنج فرش انداز در جهت شرقي-غربي و عمق دو فرش انداز در دو سوي قبله است که با چند وجه طرح معماري و روش ساخت مي‌توان آن را با مساجد فهرج، تاريخانه دامغان، جامع ساوه، اصفهان دارودستان قياس کرد./118

انتهای پیام/

کد خبر 138709249