رييس ستاد تبليغات و نمايشگاهها در خصوص اهميت برگزاري نمايشگاههايي از عکس طبيعت با توجه به رونق طبيعتگردي در جهان گفت: يکي از بخشهايي که در صنعت توريسم مورد توجه گردشگران و جهانگردان قرار گرفته است، صنعت اکوتوريسم بوده و توريسم سبز مبتني بر توسعه پايدار به ويژه در کشورهايي چون ايران، ميتواند در تحقق اهداف چشمانداز گردشگري نقش موثري ايفا کند.
برزين در ادامه با اشاره به نقش رسانههاي تصويري در معرفي جاذبههاي طبيعي کشور، از عکس و هنر عکاسي به عنوان ابزار و رسانهاي گويا در تحقق اهداف ستاد تبليغات و نمايشگاهها نام برد و اظهار کرد: ايران از نظر جاذبههاى اکوتوريسمى و تنوع اقليمى جزو پنج کشور برتر دنيا بوده و توجه به اين مزايا و تنوع زيستي و زيستگونههاي گياهي و جانوري، از موثرترين ابزار تبليغاتي براي معرفي جاذبههاي گردشگري است.
رييس ستاد تبليغات و نمايشگاهها افزود: تاکنون ۴ هزار جاذبه طبيعي در سطح کشور شناسايي شده است. پيشبينى سازمان جهانى جهانگردى نيز اين است که در سال ۲۰۲۰ ميلادى ضعيفترين کشورهاى توريستپذير جهان نيز از طريق اين صنعت افزون بر ۲۰ ميليارد دلار درآمد کسب خواهند کرد. بنابراين ايران با توسعه طبيعتگردي، ميتواند به راحتى به درآمدهاى پيشبينى شده سازمان جهانى جهانگردى و چشمانداز 20 ساله دست يابد.
برزين با اشاره به راهکارهاي عملي در گسترش صنعت طبيعتگردي که از سوي کميته ملي اکوتوريسم ارايه شدهاند، افزود: با توجه به اينکه در حال حاضر گردشگري طبيعت عمدتاً توسط گردشگران داخلي انجام ميپذيرد، در برنامهريزي براي گسترش گردشگري طبيعت، برنامهريزي براي توسعه نمايشگاههاي جاذبههاي طبيعي را در استانها و خارج از کشور مد نظر قرار دادهايم، به گونهاي که حتي در نمايشگاههاي بينالمللي گردشگري نيز طبيعت ايران در فاخرترين شکل ممکن معرفي شده است.
وي با تاکيد بر جايگاه نمايشگاههاي عکس طبيعت در برنامهريزي دقيق جهت امکان سنجي و آگاهسازي گردشگران داخلي براي برقراري ارتباط سالم با محيط زيست و برنامهريزي تورهاي داخلي و خارجي مسئوليتپذير، گفت: به همين منظور نمايشگاهي از آثار برترين عکاسان طبيعت ايران در فرهنگسراي اشراق براي آشنايي هر چه بيشتر مردم و گردشگران داخلي بر پا شده است و تلاش خواهد شد همانگونه که اين عکسها در کشور کوبا به نمايش در آمد، براي جذب گردشگران خارجي در همه نمايشگاههاي خارجي از جمله 90 نمايشگاه موضوعي عکس، به نمايش در آيند.
برزين افزود: بر اساس تعريف جامعه بينالمللي اکوتوريسم « اکوتوريسم، سفري مسوولانه به محيطهاي طبيعي است که محيط زيست را حفظ و به رفاه مردم محلي کمک ميکند.» همچنين بر اساس آمار سازمان جهاني جهانگردي رشد ساليانه صنعت جهانگردي تا سال 2010 بين 4/3 تا 7/6درصد پيشبيني شده که اکوتوريسم با رشد ساليانه 30 تا 40 درصد بالاترين رشد در بخشهاي مختلف گردشگري را خواهد داشت.
وي گفت: همچنين طبق پيشبينيهاي موجود تا پايان سال 2010 ، 50 درصد گردشگران کل جهان متعلق به بخش طبيعتگردي خواهد بود و همين امر لزوم توسعه نمايشگاههاي طبيعتگردي و عکسهاي موضوعي را براي معرفي جاذبههاي ملي و استاني دوچندان ميکند./100
انتهای پیام/