امروز آوازه نام رودکي در سراسر جهان طنين انداز مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) محمد حسين برزين، رييس ستاد تبليغات و نمايشگاه ها در مراسم افتتاحيه بزرگداشت رودکي با بيان اين مطلب افزود: حضور قريب به 500 ميهمان داخلي و خارجي انديشمند و صاحب نظر از 27 کشور جهان در اين همايش نشان مي‌دهد فرهنگ و هنر، ميراثي جهاني است که ازمرزهاي وطن فراتر رفته و گنجينه‌ي فرهنگ بشري را بارور مي‌کند.

وي افزود: خردمندان و هنر دوستان جهان هميشه و همه جا گويش‌وران فارسي و ميراث گران‌سنگ و يگانه‌اي که در حوزه معارف انساني و ادبيات و به ويژه شعر به ارمغان آورده اند، را ستوده اند. پس به نکوداشت پدر شعر فارسي ابوعبدالله رودکي هم بايد در همين چارچوپ نگريست.

وي با بيان اينکه رودکي از مرز حلقه تنگ محفل هاي کوچک ادبي فراتر رفته افزود: وي در يک بستر تاريخي و در يک ساحت فرهنگي بسط يافته و به بالندگي و شکوفايي رسيده است. اين شکوفايي حاصل مشترکات فرهنگي مردمان ساکن در نجد ايران و ماوراءالنهر است که تقدير تاريخي آنان را در اين مناطق گرد آورده و در مقدرات يکديگر شرکت داده است.

برزين تصريح کرد: همجواري عليرغم صورت مشهود اشاره اي لطيف به معنايي عميق دارد و آن معنا اين است که گردهم آمدن مردماني در کنار هم، مستلزم اشتراک در عهد و پيمان و حضور در وقت و حال و در نهايت تقدير مشترک است.

دبير همايش بين المللي رودکي افزود: اين زمان مجال نسبتي با حق و حقيقت پيدا کرده و موطن مشترک اختيار مي‌کنند و بدان سبب تاريخ پديدار مي‌‌شود و دراين سکني گزيدن تاريخي،‌ اهل معرفت، ‌موطن حقيقتي را باز جسته، هم‌خانه و هم‌داستان مي‌شوند.

رييس ستاد تبليغات و نمايشگاه هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري گفت: اين مقدرات تاريخي با ظهور بزرگاني که فخر جامعه‌ي بشري به شمار مي‌روند، چنان تثبيت شده است که جاي ترديدي براي هيچ ناظر بيطرف و عقل سليم باقي نمي‌گذارد و رودکي از زمره‌ي اين بزرگان است.

برزين افزود: رودکي نخستين شاعر ايراني نيست، ولي نخستين شاعري است که شعرهاي پخته زياد گفته و شعر پارسي به وسيله‌ي او کمال گرفته و استادان پس از او کم و بيش همه به شکوهمندي نام او را برده اند و گاهي او را «استاد» و زماني «استاد شاعران جهان» خوانده اند.

وي با اشاره به اينکه توجه به مقام ادبي و فرهنگي رودکي و اهتمام ويژه به برگزاري يادواره اي در حد اين سخنور بزرگ پارسي منجر شد ادامه داد: ستاد اجرايي همايش جهاني رودکي با همکاري موثر پژوهشگاه سازمان، در ستاد تبليغات و نمايشگاه‌ها شکل گرفت و در محورهاي چهارگانه تبليغات و نمايشگاه‌ها، ارتباطات، تشريفات و اموراجرايي نشست هاي مهمي را برگزار کرد تا امروز جهانيان در ايران اسلامي نظاره گر نکوداشت شاعري باشند که آوازه نام او در سراسر جهان طنين انداخته است.

برزين با اشاره به نقش دبيرخانه همايش گفت: در مجموع 250 مقاله به همايش ارسال شده که 60 مقاله متعلق به پژوهشگراني از 27 کشور جهان از جمله تاجيکستان، افغانستان، ازبکستان، روسيه، هندوستان، پاکستان، ترکيه، قزاقستان، اردن، فرانسه، سوريه، چين، ارمنستان، لبنان، گرجستان، آلمان، هلند، استراليا، قرقيزستان، آذربايجان، سوئد، ايتاليا، عراق، کانادا، مراکش، مصر و بلغارستان بوده و بقيه مربوط به پژوهشگران داخلي است.

وي از رونمايي ديوان اشعار رودکي با خط زيباي استاد روشن خبر داد و افزود: هم‌چنين 23 عنوان کتاب از قبيل ياد يار مهربان، ديوان اشعار رودکي، شرح قصيده نونيه، کتاب شناسي رودکي و ديگر عناوين که در خصوص زندگي اين شاعر بزرگ به چاپ رسيده‌اند، در اين همايش به رودکي شناسان و دوستداران ادبيات ايران ارايه خواهند شد.

محمدحسين برزين هدف از برگزاري اين همايش را معرفي شايسته مفاخر ايراني در سطوح ملي و بين‌المللي اعلام کرد و افزود: توسعه برنامه‌هاي فرهنگي و الگوسازي براي نسل کنوني، تعميق مناسبات گردشگري فرهنگي و صيانت از ميراث معنوي از ديگر اهداف برگزاري اين همايش بود که سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با جديت پيگير تحقق آن‌هاست.

وي تصريح کرد: در ايران به برکت باورهاي ملي و ديني و تمدن کهن تاريخي، مفاخر زيادي پرورش يافته‌اند که بايد عظمت، توانمندي و شکوه آن‌ها به جهانيان شناسانده شود. بزرگداشت مفاخري همچون رودکي، فردوسي، جمال‌الدين اسدآبادي و شيخ بهايي در همين راستا است.

رييس ستاد تبليغات و نمايشگاه‌ها در پايان گفت: در نهايت اميدواريم با ويژه برنامه‌هاي همايش همچون زندگينامه و آثار، عصر و محيط فکري رودکي، رودکي در ايران و جهان، نقد و بررسي منابع رودکي شناسي، حکمت و فلسفه و دين شناسي در آثار رودکي که امروز از سوي صاحب نظران مورد بحث و بررسي قرار خواهند گرفت، شاهد شکل‌گيري تحولات جديد ادبي و جرياني باشيم که منجر به معرفي مفاخر ايران و توسعه گردشگري فرهنگي خواهد شد. /120

انتهای پیام/

کد خبر 138710011