دستگاههاي سونوگرافي سه و چهاربعدي با استفاده از يک محفظه و ارسال امواج مافوق صوت از سه زاويه مختلف به درون بدن، تصاوير سه بعدي از احشاي دروني بدن تهيه ميکند.
اين دستگاه که اين روزها توسط مادران باردار بارها و در ماههاي مختلف استفاده ميشود بر خلاف تصور مردم در مورد بيضرر بودن اين دستگاه، همواره احتمال بروز خطر براي جنين را به همراه دارد.
از مشخصات بارز اين دستگاه اين است که براي گرفتن تصوير واضح از حداکثر انرژي استفاده ميکند و اين امر ميتواند در صورت استفادههاي نامناسب و غيرضروري، آسيبهاي جبران ناپذيري به جنين وارد کند.
چنانچه اين دستگاه به ميزان زياد بر روي شکم مادر نگه داشته شود همانند مايکروويو عمل کرده و حتي ميتواند کيسه آب اطراف جنين را گرم کرده و بافتهاي بدن وي را دچار آسيب کند.
بر اساس موارد گزارش شده، در زير پوست جنينهايي که به هر دليلي بعد از انجام سونوگرافيهاي سه يا چهار بعدي سقط شدهاند، حبابهاي هوا مشاهده شده و تاولهاي پوستي داشتهاند. حتي ثابت شده امکان بروز آسيب جدي به حلزون شنوايي جنين وجود دارد.
ضرورت استفاده از اين نوع سونوگرافيها در مواردي بسيار محدود است و در غير آنها ميتوان در مرحله نخست سونوگرافي معمولي انجام داد و در صورت صلاحديد پزشک متخصص، سونوگرافيهاي سه يا چهار بعدي تجويز ميشود.
ماردان باردار در اروپا و آمريکا، به علت اطلاعرساني کافي حتي حاضر به انجام سونوگرافيهاي معمولي هم نيستند و در برخي موارد براي تعيين تاريخ زايمان، سونوگرافي انجام ميشود. در کشوري مثل آمريکا حتي اين يکبار هم از طرف مادران تقاضا نميشود.
اين در حالي است که در ايران، در طول دوره بارداري، چندين بار سونوگرافي انجام ميشود که اغلب به اصرار مادر و براي تعيين جنسيت جنين است و ضرورتي در انجام اين امر وجود ندارد./120
انتهای پیام/