سعيد آبادي در ادامه خاطرنشان کرد: ديوانهاي پر حجم شاعران اين سرزمين شعر خيز و شاعر پرور، بازگوي اين دلبستگي پر رمز و راز است. به طوري که حتي نثر نويسان بنام دورههاي مختلف ادبيات ايران، آثار خود را براي بهتر شدن و موثر بودن به شعر آراستهاند. درست گفتهاند که شعر نگهدارنده زبان فارسي در طول قرون و اعصار بوده است.
وي با اشاره به اينکه آغاز قرن چهارم تا نيمه قرن پنجم هجري از نظر تکامل و رواج علوم و ظهور ادبا و علماي بزرگ و تنوع افکار و فراواني تاليفات، مهمترين و درخشانترين دوره از ادوار تمدن اسلامي – ايراني است اظهار داشت: اين عهد گرانمايه شاهد ظهور مردان بزرگي بود که در ابواب مختلف حکمت و دانشهاي عقلي به مدارج بسيار عالي نايل شده و به چنان مرتبهاي رسيدند که هيچگاه از شهرت جهاني ان کاسته نميشود.
سعيد آبادي اضافه کرد: در ابتداي اين دوره با شکوه رودکي بزرگ، استاد شاعران، و در اواخر آن، فردوسي و عنصري دو سخندان بينظير شعر پارسي ظهور کردند.
وي ادامه داد: ديگر شعراي اين دوره تاريخي نيز در تاريخ ادبيات داراي شهرت و اعتبارند کمتر دوراني از ادوار ادب فارسي، شاهد ظهور اين تعداد شاعر و استاد بزرگ و صاحب سبک بود و کمتر عهدي است که در آن فصاحت و زيبايي و شيوايي کلام تا به آن حد رسيده باشد.
وي با بيان اينکه رودکي شاعر پارسيگوي آغاز قرن چهارم است و او را به خاطر مقام شامخي که در شاعري و پيشوايي پارسي گويان در سرودن انواع شعر داشت، به حق استاد شاعران لقب دادهاند تصريح کرد: تذکره نويس نامي، عوفي در لباب الالباب تصريح کرده که وي بسيار باهوش و تيزفهم بود بدان گونه که در سن هشتسالگي قرآن را به تمامت در حفظ داشت، شعر ميگفت، در معاني دقيق غور ميکرد.
به گفته دبير کل کميسيون ملي يونسکو آوازه شهرت رودکي چنان پيچيد که امير نصربن احمد ساماني، حاکم خراسان او را به نزد خويش خواند و بستري براي نبوغ فراوانش مهيا شد.
وي رودکي را اولين شاعر مرثيهگو و مهمترين شاعر وصاف طبيعت و يکي از اصليترين بانيان ادب پارسي دانست و بيان داشت: با استادي و تسلط و متانت و تسلط و متانت تام، به وصف بسيار ظريف و دقيق طبيعت و بيان حالات پنهان و آشکار انسان پرداخته و با نفوذ و انسجامي شگفتاور آن را به شعر کشيده است./118
انتهای پیام/