خلوص نيت رودکي علت تمايز اوست

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) محمدعلي اسلامي ندوشن در همايش بين‌المللي بزرگداشت يک هزارو يکصد و پنجاهمين سالگرد ولادت پدر شعر فارسي ابوعبداله رودکي با اشاره به اينکه رودکي شاعر عصر ساماني است، افزود: سامانيان ايراني‌ترين سلسله‌اي بودند که در سپيده‌دم تمدن ايران بعد از اسلام ظهور کردند.

وي در ادامه با بيان اينکه مهم‌ترين هنر سامانيان ايجاد زبان فارسي دري بود؛ گفت: اين امر يک پيوند ناگسستني بين ايران و زبان فارسي به وجود آورد به اين صورت که ايران بدون زبان فارسي موجوديت ندارد و زبان فارسي نيز بدون ايران ماهيت خود را از دست مي‌دهد.

اسلامي ندوشن در توضيح رواياتي که درخصوص تعداد اشعار رودکي وجود دارد تصريح کرد: بنا بر روايتي تعداد اشعار رودکي يک ميليون شعر آمده است که اين تعداد چندان باورکردني نيست، اما در روايتي ديگر تعداد اشعار او يک‌صد هزار اشاره شده است که معقول‌تر است.

وي افزود: در اشعار رودکي غزل فراوان و به تعداد نسبتاً زيادي است و اشعار او صد دفتر ياد شده که رقم بالايي است.

ندوشن با اشاره به اينکه حدود 50 شاعر همزمان با رودکي مي‌زيسته‌اند، گفت: احتمال مي‌رود مجموعه اشعار اين شعرا در مکان مشخصي همچون يک کتابخانه نگهداري مي‌شده که در اثر جنگ‌هاي اوليه قرن ششم هجري به بعد از بين رفته است.

وي در خاتمه به نابينا بودن رودکي اشاره کرد و افزود: رودکي کور مادرزاد نبوده چراکه تعدادي از اشعار او حاکي از بينايي اين شاعر شهير در دوران خاصي است به طوري‌که رودکي صريحاً از بينايي خود حرف مي‌زند./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387100249