مشايي تصريح کرد: يکي از مشکلاتي که در ابتداي فعاليت دولت نهم با آن مواجه بوديم مقابله با تبليغلاتي بود که با انگيزههاي سياسي دولت را مخالف توسعه گردشگري معرفي ميکردند و بخشي از توان ما صرف مقابله با اين تبليغات شد. از سوي ديگر سياستهاي انقباضي بانکها نيز باعث شد که گردشگري متضرر شود.
وي با اشاره به افزايش مراکز اقامتي کشور تصريح کرد: اين افزايش در حال حاضر بيشتر درباره هتلهاي کم ستاره صورت گرفتهاست، چرا که ساخت هتلهاي 5 ستاره بيش از سه سال طول خواهد کشيد و برخي از هتلهاي 5 ستاره دو سال مرحله تشريفات اداري را براي کسب مجوز طي کردهاند.
مشايي با بيان اينکه ما بايد به ظرفيتهاي کشور اعتماد کنيم، افزود: ما نبايد از مواجهه وحشت کنيم آنان که از مواجهه وحشت ميکنند نسبت به ظرفيتهاي خود ترديد دارند.
مشايي با بيان اينکه گردشگري يک صنعت در کنار صنايع ديگر است، افزود: هر صنعتي که رشد کند به ظرفيتهاي گردشگري افزوده ميشود.
وي با بيان اينکه برنامههاي بزرگ زيرساختي در حوزه گردشگري وجود دارد، افزود: پيشبيني ما اين است که در کوتاه مدت با سرمايهگذاريهاي بزرگ جهاني مواجه ميشويم.
مشايي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينکه فرهنگ استفاده از هتلها توسعه پيدا کرده و به يک مطالبه عمومي در خانوادهها تبديل شده است، افزود: زنان ما نيز که نقش موثري در برنامهريزي خانوادهها دارند، نگاه خوبي به اقامت در هتلها دارند و انتظار اين است که اين روند توسعه پيدا کند.
وي با بيان اينکه اگر هتلهاي کشور افزايش پيدا کند قيمتها آزاد خواهد شد، افزود: اگر فضاي رقابتي شکل بگيرد بايد قيمتها آزاد شود، اما در حال حاضر نگران هستيم موج اقبال به هتلها با آزاد شدن قيمتها مخدوش شود.
مشايي با بيان اينکه درآمدهاي هتلداري نبايد به درآمد اقامت محدود شود، افزود: بايد خدمات جانبي ارائه شود تا درآمد هتلها بيشتر از درآمد اقامت باشد. در ساخت هتلهاي جديد نيز بايد ارائه خدمات جانبي بيشتر در نظر گرفته شود.
وي همچنين با تاکيد بر افزايش ميزان اقامت گردشگران تصريح کرد: با بالا رفتن مدت زمان اقامت، صنعت هتلداري از توجيه اقتصادي بيشتري برخوردار خواهد شد.
وي با اشاره به برنامههاي دولت براي توسعه گردشگري گفت: اميدواريم نخستين نشست تخصصي دولت با صنايع مختلف برگزار شود و انتظار داريم گردشگري اولين صنعتي باشد که با دولت نشست تخصصي داشته باشد./105
انتهای پیام/