وي افزود : اين حمام قاجاري که حدود 38 متر طول،27 متر عرض و 5/4 متر ارتفاع دارد،با شماره 9704 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است و هم اکنون تحت مالکيت دولتي قرار دارد.
محمدي در مورد مشخصات فني بنا گفت: در بيرون اين حمام از سنگ هاي مالون،ماکادام رودخانه اي ،آهک،خاک و کاهگل استفاده شده است و همچنين در داخل از آهک و در جرزهاي ديوارهاي داخلي و خارجي از سنگهاي مالون تراشه اي استفاده شده است.البته تمام ديوارها تا دو متر کاشي کاري شده اند تا رطوبت، آسيب کمتري به بنا وارد کند.
وي در مورد تغييرات صورت گرفته در حمام گفت: بخش نمره هاي خصوصي در 30 سال گذشته به ضلع شمال غربي بنا اضافه شده و بخشي از ورودي اصلي تخريب و مسدود شده است.
وي به تغييرات ايجاد شده در حياط اين بنا اشاره کرد و گفت : متاسفانه در حياط تغييرات زيادي ايجاد شده اما بنا اصالت و معماري خود را حفظ کرده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: در گذشته آب مصرفي اين حمام از نهر کنار حمام تامين شده است ، به اين شکل که نهر به داخل خزينه حمام هدايت شده بود و براي استحکام ا ز آب آن استفاده مي شد.
محمدي درخصوص اهميت اين حمام براي مردم منطقه گفت:در گذشته اين بنا تنها از آن جهت که براي پاکيزگي و استحمام مورد استفاده بود اهميت نداشته است ، بلکه مراسمي مانند حمام عروسي، حنابندان و قمه زني که سابقا در ايام محرم صورت مي گرفت، در اين حمام اجرا مي شد و اين حمام جنبه اعتقادي و آييني براي مردم داشته است .
گفتني است اين حمام توسط مرمت گران سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي در دست بازسازي و مرمت است و بعد از تکميل، کاربري فرهنگي خواهد داشت تا به شکلي جديد پاسخگوي نياز مردم منطقه باشد./106
انتهای پیام/