ورني بافي نخستين فعاليت هنري محيط هاي عشايري است

به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي محمدقلي آقايي، هنرمند اهل روستاي مددلو شهرستان کليبر با بيان اينکه اين هنر را از مادرش آموخته، گفت: فزندان من در بافت ورني تبحر کامل دارند و آثار زيبايي را خلق مي‌کنند.

دارنده دو مهر اصالت سازمان جهاني يونسکو با بيان اينکه شناخت و اطلاعات عمومي نسبت به ورني در کشور وجود ندارد،گفت:در کشورهاي اروپايي ورني را مي شناسند و از آن به خوبي استقبال مي کنند در حالي که در ايران هنوز به طور کامل اين هنر معرفي نشده است.

اين هنرمند 39 ساله گفت: آثارم را به نقشه هايي ذهني و تاثير گرفته از دشت و کوه و زندگي عشايري مزين مي کنم و تمام مراحل توليد و بافت را به شيوه اصيل و سنتي انجام
مي دهم.

آقايي عمده مشکل خود را عدم تامين مالي دانست و افزود:: توليد ورني هزينه دارد، الياف و رنگ و ساير وسايل هزينه بر هستند و فروش ورني بافته شده هم مدتي طول مي‌کشد.

وي از مسئولان خواست از او و ساير بافندگان گليم و ورني که در سکوت و گمنامي به خلق آثار بديع و ماندگاري اقدام مي‌کنند حمايت کنند تا آنها بدور از دغدغه هاي عادي معيشتي، قدمي در جهت حفظ فرهنگ اصيل بومي و ملي بردارند.

آقايي سال قبل ورني ابريشمي با ابعاد 2*1متر را در سازمان يونسکو به معرض داوري قرار داد و ورني امسال او با ابعاد 5/1*1 متر از پشم خالص بود و الياف اين ورني ها با رنگ هاي طبيعي و گياهي رنگ شده بودند تا خلوص و زيبايي و استحکام کار عشاير را نشان دهند. /106

انتهای پیام/

کد خبر 1387100747