رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي گفت: تخريب اين بناها با دستور مقام قضايي و با حضور مسئولان شهرستان اسکو و نمايندگان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي صورت گرفت و به ساير واحدهايي که با ايجاد بافت متفاوت با بافت اصلي روستا، باعث مخدوش شدن چهره اين گنجينه تاريخي شده اند، مهلت داده شد تا بافت را به شکل اوليه بازگردانند.
محمدي تصريح کرد: البته سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي هم در تلاش است با ايجاد امکانات بيشتر در منطقه باعث رفاه حال ساکنان روستاي کندوان شود.
وي با اشاره به ويژگيهاي منحصر به فرد کندوان گفت: در تمام دنيا فقط 3 روستاي صخره اي وجود دارد و اهميت و برتري کندوان به دليل حفظ بافت و وجود جريان زندگي در آن است که در ساير نمونه هاي جهاني وجود ندارد و از نظر سازمانهاي جهاني مانند يونسکو اين امر بسيار حائز اهميت است و تلاش براي حفظ شکل و شمايل اصلي و دست نخورده روستا باعث افزايش تعداد گردشگران و بازديدکنندگان داخلي و خارجي از اين اثر تاريخي ميشود.
محمدي به جذابيت هاي اين روستا اشاره کرد و افزود: جذابيتهاي بي نظير معماري و خانه سازي و زندگي منحصر به فرد مردم اين روستاي صخره اي، علاوه بر طبيعت زيباي منطقه و آب سبک و در مانگر اين روستا ، مجموعه اي ديدني و کامل را به وجود مي آورد که توجه هر گردشگري را جلب مي کند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: مردم از شهرهاي دور و نزديک و ساير کشورها براي ديدن بناهاي جديد و آجري به کندوان نمي آيند و ديدن روستايي در دل کوه که معماري منحصر به فردي دارد و مردم در آن به زندگي و فعاليت هاي روزمره مي پردازند، داراي جذابيت و اهميت است و ما بايد اين ويژگيها را در روستاي کندوان حفظ کنيم تا آيندگان هم از اين ميراث بي نظير بهره ببرند.
روستاي تاريخي کندوان در شهرستان اسکوي استان آذربايجان شرقي واقع شده و تنها روستاي صخره اي جهان است که همچنان جريان زندگي در آن وجود دارد و به دليل ثبت اين اثر تاريخي در فهرست آثار ملي دولت جمهوري اسلامي وظيفه دارد تا در حفظ اين اثر جذاب تاريخي اهتمام ورزد./106
انتهای پیام/