به گزارش ميراث‌آريا(chtn) ابوالحسن ميرعمادي در خصوص شکل‌گيري شهرهاي جديد با بيان اين مطلب افزود: ما در دوره‌اي خاص با يک انفجار جمعيت رو به رو شديم که در راستاي حل اين مشکل به چاره‌انديشي پرداخته و راه حل‌هايي پيشنهاد داديم که يکي از آن‌ها ايجاد شهرهاي جديد بود.

وي در ادامه گفت: لازم است شهرهاي جديد نياز افراد را در مناطق دور دست بر طرف کنند و بهتر است در مناطقي ساخته شوند که حجم عظيمي از نيروي متخصص در آن‌جا مشغول به فعاليت هستند و در اين ميان عسلويه نمونه‌اي خوب از يک شهر جديد است.

ميرعمادي با بيان اينکه ما اطلاعات لازم را در راستاي احداث شهرهاي جديد داريم اما به نتيجه لازم نمي‌رسيم، خاطر نشان کرد: متأسفانه در آن نقطه‌اي که لازم است فعاليت‌هاي ما آغاز شود اطلاعات منجر به تصميم‌گيري نمي‌شود و به عبارت ديگر تخصص در يک نقطه قرار گرفته و تصميم‌گيري در نقطه‌اي ديگر قرار دارد.

وي با بيان اينکه شهرهاي جديد معمولاً در اطراف کلان شهرها ساخته شده‌اند که هيچ تناسبي با نيازهاي شهروندي نداشته و تنها مشکلات موجود را تشديد کرده‌اند، اظهار داشت: شهرهاي جديد در حال حاضر نه تنها از تمرکز شهرنشيني در کلان‌شهرها نکاسته‌اند بلکه به واسطه رفت و آمدهاي پياپي منجر به مصرف انرژي بيشتر و زمينه‌ساز ايجاد ترافيک شده‌اند.

ميرعمادي با اشاره به اينکه شهرهاي جديد تأمين‌کننده تمام نيازهاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي ساکنان خود نيستند، افزود: معمولاً با فرا رسيدن ايام تعطيل اين شهرها خالي از سکنه شده که ناشي از سرازير شدن مردم به شهرهاي بزرگي است که در آن‌جا وابستگي‌هاي خانوادگي و فرهنگي دارند.

وي با بيان اينکه در شهرسازي جديد نبايد بي‌گدار به آب بزنيم گفت: ممکن است از کل اهدافي که‌داشتيم 60 درصد محقق شده و 40 درصد ديگر محقق نشده باشد، اما وقتي ما در مورد شهر اقماري جديد صحبت مي‌کنيم طبق فرمول‌هاي دنيا زودتر از 50 سال نمي‌توان جواب گرفت.

ميرعمادي در خاتمه با بيان اينکه لازم است تمام تجربيات موجود در زمينه شهرسازي تبديل به سياستي شود تا در مقطع خاصي بپذيريم تجربياتي وجود دارد که مي‌شود از آن‌ها استفاده کرد، افزود: بهتر است پيش از انجام هر پروژه شهرسازي جديد يک خانه‌تکاني فکري کنيم و بر اساس آن جلو برويم./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387100931