وي افزود: به جا بود تا عکسهاي پايان مرمت را نيز منتشر ميشد تا افکار عمومي متوجه تلاش کساني که 7 سال روي سقف آرامگاه کوروش فعاليت کردهاند، بشوند.
مديرکل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به گزارشهاي پيشين اين خبرگزاري گفت: در اين گزارشها مرمت آرامگاه کوروش را عجولانه و يک ماهه عنوان کردهاند. اما تصاوير اين گزارش، نشان دهنده وقت و زمان صرف شده در مرمت سقف آرامگاه دارد.
موسوي گفت: در يکي از اين تصاوير، عکس استاد اصلان زارع ديده ميشود که وي سال گذشته در گذشت.
وي با بيان اينکه برخي از عکسهاي منتشر شده در اين گزارش تصويري با انتقاد از برش سنگهاي آرامگاه کوروش و همچنين استفاده از ابزار برش همراه بوده است تصريح کرد: اين در حالي است که امروز در تمام دنيا لبه هاي از بين رفته سنگهاي بناهاي تاريخي را براي مرمت آناستيلوز، حجاري ميکنند.
موسوي از ديگر انتقادات وارد شده به مرمت آرامگاه کوروش، گلسنگ زدايي اين اثر ميراث جهاني دانست و گفت: روشهاي گلسنگزدايي در طول 44 سال گذشته در مجموعههاي هخامنشي کاملا دستي و فيزيکي بوده و به اين ترتيب کمترين دخل و تصرف در اثر به وجود آمده است.
سيدرضا موسوي با اشاره به اينکه امروزه در برخي نقاط دنيا از روشهاي شيميايي براي گلسنگزدايي استفاده ميشود تصريح کرد: اين روش به دليل نفوذ مواد شيميايي به جسم اثر و پيدايش مشکلات بيشتر هنوز از نظر علمي مورد تاييد مجامع جهاني قرار نگرفته است.
وي درباره مهمترين اشتباه خبرگزاري مهر به ميراث آريا گفت: در اين گزارش تصويري انتشار دو عکس به منظور نشان دادن ميزان تخريب سنگهاي آرامگاه کوروش هنگام استفاده از چکش بادي است که عکسها به هيچ وجه متعلق به اين آرامگاه نيست.
مدير کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي گفت: اين موضوع نشانگر ان است که خبرنگار خبرگزاري مهر حتي از شکل و فرم سنگهاي آرامگاه اطلاعي ندارد، در حالي که جزئيترين عارضه و آسيبهاي آرامگاه کوروش نيز مستندنگاري شده است.
وي درباره عکسهاي منتشر شده که استخواني را نشان داده ميشود که منسوب به کوروش هخامنشي دانسته شده است نيز گفت: اين استخوان حيواني به هيچ وجه در ارتباط با موضوع تدفين کوروش هخامنشي در سقف آرامگاه نيست.
موسوي افزود: اين استخوان بين شکاف دو قطعه سنگ که پيش از اين دو سال 1330 به وسيله سيمان پر شده بود، پيدا شده و طرح اين موضوع نشان از بي اطلاعي خبرنگاران آن مجموعه از روشهاي تدفين و کشف استخوان هاي انساني دارد.
وي گفت: اين گزارش تصويري در حالي منتشر شده است که بخشي از عکسها مربوط به مراحل مرمت آرامگاه کوروش در سال 1385 بوده است.
مدير کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در پايان اظهار داشت: اين سازمان، حق پيگيري حقوقي موضوع و ادعا حيثيت از تلاشگران خدوم مرمت سقف مقبره کوروش را براي خود محفوظ ميدارد./120
انتهای پیام/