تراب محمدي اظهار داشت : سراي مير ابوالحسن دچار فرسودگي بدنه شده بود و کل آجرها احتياج به تعويض داشتند که اين اقدام در حال انجام است، طاق ورودي از دالان مير ابوالحسن در حال ريزش بود که مرمت شد و چشمه طاقها نيزمرمت شده اند.
دبير ستاد ثبت جهاني بازار تبريزگفت : همچنين هدايت آبروها، استحکام بخشي پايه هاي آسيب ديده در معرض خطر و بندکشي طاق مرمت شده سرا از ساير اقداماتي است که در ادامه کار، توسط گروه کارشناسان و نيروهاي تيم مرمت اجرا خواهد شد.
وي افزود: مرمت و بازسازي اين سرا هم مانند ساير نقاط بازار با همکاري بازاريان انجام مي شود و بدون همراهي اهالي بازار و کسبه کارها به خوبي و سرعت انجام نمي گرفت.
محمدي هزينه انجام طرح تا پايان کار را حدود 80 ميليون ريال برآورد کرد که با همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي و بازاريان، تامين و مصرف خواهد شد.
ستاد ثبت جهاني بازار تبريز از ابتداي سال به رياست استاندار و با دبيري رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي و با همکاري برخي دستگاههاي دولتي و نهاد هاي مردمي مرتبط تشکيل شده و مرمت بخشهاي مختلف بازار تاريخي تبريز با جديت و سرعت بيشتري پيگيري مي شود تا علاوه بر اينکه اين اثر مهم تاريخي – تجاري از خطرات و آسيب ها دور شود ، امکان ثبت اين اثر در فهرست آثار جهاني در سال 2010 فراهم شود. بديهي است در اين صورت بازار تبريز اولين بازار دنيا خواهد بودکه درفهرست آثار جهاني ثبت ميشود./106
انتهای پیام/