اسکندرمختاري در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به حمايتهاي سازمان ميراث فرهنگي از اين موضوع و مستمسک قرار دادن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و تئاتر شهر از اين موضوع، همواره قوانين مترتب بر ميراث فرهنگي بوده است .
به گفته اين استاد دانشگاه: اين درحالي است که در حال حاضر اين قوانين به قوت خويش باقي مانده و متاسفانه ساخت و ساز در حريم تئاتر شهر بدون اخذ ضوابط ميراث فرهنگي در حال انجام است.
گفتني است، بر اساس ماده 564 قانون مجازات اسلامي ساخت و ساز، مرمت، تغيير، تجديد و توسعه اماکن تاريخي و ثبتي جرم است و هرکس مرتکب آن شود به شش ماه تا دو سال حبس و پرداخت خسارت وارده محکوم ميشود.
40 سال از احداث ساختمان مدوري که تقاطع خيابان وليعصر و انقلاب را تقاطع تئاتر و معماري لقب داده، ميگذرد. اين بنا يکي از آثار مهم معماري پيشروي ايران محسوب ميشود که ساخت آن در سال ۱۳۴۶ آغاز شد. سرانجام در سال ۱۳۵۱ اين بنا با عنوان مجموعه تئاترشهربه بهرهبرداري رسيد.
در ساختمان تئاترشهر اشکال مدور و طاقنماهاي دستي، سازههاي معماري مدرن ايران و ترکيب جالبي از کاشي و آجر به چشم ميخورد. اين بنا در سال 1382 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد و حريم آن هم مشخص شده است.
هم اکنون بر اثر گودبرداري توسط شرکت توسعه فضاهاي فرهنگي شهرداري، در بخش جنوبي ساختمان تئاتر شهر واقع در ضلع جنوبي چهار راه ولي عصر، روي ديوار سالن قشقايي يک ترک طولي بزرگ ايجاد شده و بيم آن ميرود که بخشهايي از اين ساختمان فرو ريزد./118
انتهای پیام/