پرونده‌هاي نوروز و رديف‌هاي موسيقي تا 25 دي ماه تکميل مي‌شوند

مدير کل ثبت آثار تاريخي، طبيعي و فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در گفت و گو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: در صورت تامين منابع مالي، مسوولان مرتبط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز مي‌توانند در فرايند بررسي ثبت آيين‌هاي تعزيه در تعدادي از نواحي کشور با دفتر ثبت آثار تاريخي طبيعي و فرهنگي همکاري کنند.

حسين علي وکيل آبادي در ادامه خاطرنشان کرد: براساس برآوردهاي انجام شده بررسي آيين تعزيه در مجموع شانزده منطقه کشور به مبلغي بالغ بر پنجاه ميليون تومان اعتبار نياز دارد يعني هر پرونده در حدود سه ميليون تومان هزينه در بر دارد.
اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با بيان اين که در هر پرونده اقداماتي مانند تهيه فيلم، عکس و مستندات تاريخي و فرهنگي نياز دارد اظهار داشت: در صورتي که نسخه قديمي از مراسم تعزيه در يک منطقه از کشور وجود داشته باشد کارشناسان تهيه پرونده آن منطقه، بايد نسبت به خريد نسخه فيلم يا عکس يادشده اقدام مي کنند .

وي با بيان اين که در سال جاري پرونده رديف موسيقي سنتي ايران در شهريورماه سال جاري به عنوان چهارمين پرونده در فهرست ميراث ملي ناملموس ثبت شد تصريح کرد: پرونده معرفي آن براي ثبت در فهرست نمونه ميراث ناملموس يونسکو به همراه پرونده نوروز در سپتامبر ۲۰۰۸ به بخش ميراث ناملموس يونسکو ارسال شد.
حسينعلي وکيل ادامه داد: براين اساس تا زماني که پرونده آيين‌هاي تعزيه براي ثبت ملي آماده نشده نمي‌توان براي ثبت جهاني آن اقدام کرد .

وکيل اضافه کرد: در حقيقت مي‌توان اميدوار بود که پرونده آيين تعزيه پس از ثبت ملي، در سال آينده براي ثبت جهاني راهي کميسيون ميراث معنوي يونسکو خواهد شد.
به گفته مدير کل ثبت آثار تاريخي طبيعي، تاريخي و فرهنگي: براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته بايد نواقص دو پرونده نوروز و رديف‌هاي موسيقي تا 25 دي ماه تکميل و به يونسکو ارسال شود./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387101548