تغيير کاربردي و نمونه‌سازي رشته‌هاي صنايع‌دستي انجام مي‌شود

به گزارش ميراث آريا (chtn)، يحيي رحمتي با حضور در دومين نشست گفتمان صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي و رسانه با بيان اين مطلب گفت: ورود صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي به عرضه رسانه‌ها، ايده بسيار مناسبي است که نگاه صرف اقتصادي به اين بخش جلوگيري مي‌کند.

وي با اشاره به اينکه توجه ويژه به ارزآوري و اشتغال‌زايي صنايع‌دستي کشور، بي‌توجهي به احساس خاصي است که به اين هنرها توسط هنرمندان منتقل مي‌شود، گفت: يکي از ارشمندترين مانده‌هاي بشري که مي‌تواند بين اعصار مختلف پيوند ايجاد کند صنايع‌دستي است که شناسنامه هر دوره‌اي به شمار مي‌آيد.

مديرکل حفظ و احيا اين معاونت ادامه داد: در حوزه حفظ و احياي هنرهاي سنتي از مدتي پيش با کنار هم قرار گرفتن هنرهاي سنتي در کنار صنايع‌دستي، اين اداره کل تقسيم‌بندي هنرهاي سنتي (شاخه‌بندي) را آغاز کرده است.

رحمتي با بيان اينکه البته در گذشته توسط پژوهشگاه هنرهاي سنتي و فرهنگستان هنر دسته‌بندي مناسبي در بخش هنرهاي سنتي انجام شده بود، اظهار داشت: ما در اين بخش با جدا کردن طراحي سنتي، خوشنويسي و کتابت، به عنوان گروه هاي جداگانه، بخش‌هايي ديگر را به اين مجموعه افزوديم.

وي در ادامه اظهار داشت: با بررسي‌هاي انجام شده در اداره کل حفظ و احيا براي ما مشخص شد که در حال حاضر 14 رشته صنايع‌دستي منسوخ شده در سطح کشورمان وجود دارد و تعداد قابل توجهي از رشته‌هاي صنايع‌دسي نيز در خطر فراموشي هستند.

رحمتي با تاکيد بر اينکه ما علل از بين رفتن اين رشته‌ها را در اموري چون ورود کالاي صنعتي و تغيير کاربري بسياري از رشته‌ها جستجو کرديم، گفت: به همين منظور انجام برنامه‌هايي چون تغيير کاربردي و نمونه‌سازي رشته‌هاي صنايع‌دستي را در دستور کار خود قرار داديم.

وي همچنين در پايان به نقش ارزنده رسانه‌ها در برگرداندن اين بخش از هنر به جايگاه اصلي خود اشاره کرد و بيان داشت: حفظ و احياي هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي در حال حاضر نخستين دغدغه‌ ما است که اميدواريم با خروجي مناسب اين جلسات به نتيجه‌اي ثمر بخش در اين عرصه دست يابيم./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387102417