وضعيت فعلي صنايع‌دستي زنگ خطري براي همه است

به گزارش ميراث آريا (chtn)، معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي با بيان اين مطلب گفت: مشکلات در اين سه بخش موانع زيادي را پيش روي صنايع‌دستي قرار داده است که بخش دولتي به تنهايي از حل اين مشکلات بر نمي‌آيد.

حسين هاتفي فارمد با اشاره به اينکه معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي به عنوان يک مجموعه بخشي از مسئوليت‌هاي بخش صنايع‌دستي کشور را بر عهده دارد، اظهار داشت: اگر تمام اتکاي اين بخش را معطوف دولت کنيم، نمي‌توان انتظار رويداد تازه‌اي را در اين زمينه کشيد.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي ادامه داد: تلاش در زمينه صنايع‌دستي و انجام هر فعاليت موفقيت‌آميز در بخش صنايع‌دستي کشور عزمي جدي و همه جانبه را مي‌طلبد.

وي با بيان اينکه در گذشته دولت بسياري از امور در بخش صنايع‌دستي چون توليد، عرضه و صادرات را خود انجام مي‌داد، گفت: اين رويه مشکلات زيادي را در اين بخش به ويژه به دليل حضور بخش خصوصي و نياز آنها به ورود به اين عرصه، فراهم کرده بود.

هاتفي در ادامه اظهار داشت: با آغاز فعاليت بخش صنايع‌دستي در دولت نهم طي يک جرياني تصدي صرف دولت به روي صنايع دستي از ميان برداشته شد و بسياري از فعاليت‌هاي اين زمينه به بخش خصوصي واگذار شد.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي با تاکيد بر اينکه از زمان آغاز اين بخش از فعاليت‌ها، اتفاقات مهمي در بخش صنايع‌دستي افتاده است افزود: ايجاد شوراي عالي صنايع‌دستي براي اولين بار و انجام اقداماتي براي حفظ و احيا، توسعه و ترويج رشته‌ها و پتانسيل‌هاي عظيم صنايع‌دستي از جمله مهمترين اين اقدامات بوده است.

وي به وضعيت فعلي صنايع‌دستي به عنوان يک زنگ خطر براي همگان ياد کرد و اظهار داشت: ما در حال حاضر 250 رشته فعال صنايع‌دستي در کشورمان داريم و اين به معناي بهره‌مندي از پتانسيلي عظيم است.

هاتفي تصريح کرد: جهانيان از ديدن عظمت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي ما به وجد مي‌آيند ولي ما خود صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي‌مان را به فراموشي سپرده‌ايم.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي کشور در جمع اهالي رسانه خاطرنشان کرد: با وجود فعاليت‌هاي موفقيت‌آميزي که صنايع‌دستي در دو سال گذشته آغاز کرده است اما مساعدت و همکاري‌هاي اهالي رسانه و فعالان اين بخش را در ارائه راهکارهاي موفق خواستاريم.

معاون هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي افزود: موفقيت‌ها در بخش صنايع‌دستي امروز، با وجود IT آموزش‌هاي مجازي و رويکرد الکترونيک مي‌تواند پيشرفت قابل توجهي داشته باشد.

حسين هاتفي فارمد يادآور شد: در زمينه‌ مطالعه در بخش‌هاي مختلف صنايع‌دستي، اقدامات مناسبي توسط معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي در حال اجرا است که آغاز همکاري با دانشگاه تهران در زمينه اجراي اين همکاري‌ها و ارسال بيش س هزار برگ مستند از اين اطلاعات به معاونت گواه اين واقعيت است.

وي در پايان گفت: همکاري ميان بخش صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي و رسانه‌ها با مساعدت بيشتر اهالي رسانه و فعاليت‌هايي که در اين زمينه انجام مي‌شود، مي‌تواند صورت تازه‌اي به خود بگيرد./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387102439