پسماند يا زباله به مواد جامد، مايع و گاز غير از فاضلاب گفته ميشود که به طور مستقيم يا غيرمستقيم حاصل فعاليت انسان بوده و از نظر توليدکننده زايد تلقي ميشود. پسماندها به پنج گروه عادي، پزشکي، ويژه، کشاورزي و صنعتي تقسيم ميشوند.
عدم کنترل زبالههاي شهري که شامل انواع مواد زائد انساني، حيواني و گياهي است از عوامل اصلي و مولد انواع بيماريهاي انساني و حيواني به شمار ميرود. از سوي ديگر زمان برداشت زبالهها از معابر و اماکن شهري از جمله عواملي است که محيط مناسبي را براي تکثير و رشد سريع بسياري از باکتريها و انگلها فراهم ميکند.
رشد انواع باکتريها و انگلها زمينه شيوع و انتقال بيماريهاي مختلف و بعضاً مهلک را فراهم ميسازد که اين امر خود سرانه مصرف دارو در کشور را بالا برده است بهطوريکه ايران جزء يکي از پرمصرفترين کشورها در استفاده از دارو محسوب ميشود. اين امر سبب شده است تا آلودگي شيميايي نيز در کنار انواع آلودگيهاي محيطي سلامت افراد و محيطزيست آنها را تهديد کند.
متأسفانه در کشور ما پسماندهاي صنعتي به صورت مخلوط با زبالههاي معمولي در مخازن جمعآوري زباله گذاشته ميشود. حتي در تهران که عنوان پايتخت را از آن خود کرده است مکان خاصي براي امحا زبالههاي صنعتي وجود ندارد و در حال حاضر پسماندها در استان قزوين و تحت مديريت بخش خصوصي و نظارت محيط زيست امحا ميشود.
جمعآوري زبالههاي صنعتي به استناد قانون پسماند بر عهده توليدکنندگان است و سازمان محيط زيست بر آنها نظارت دارد. سازمان محيط زيست استان تهران نيز مکانهاي ويژه مختلفي را براي امحاي زبالههاي صنعتي استان تهران در نظر گرفته است.
در همين راستا معاون محيط زيست استان تهران از مکانيابي امحا و دفع زبالههاي صنعتي در جنوب تهران خبر داده است.
به گفته داريوش گلعليزاده به دليل اهميت امحا زبالههاي صنعتي به طور ويژه و تخصصي، کار مطالعاتي و مکانيابي از سوي سازمان محيط زيست انجام گرفته و سال آينده امحا و دفع زبالههاي صنعتي و پسماندها در اين مکان انجام ميشود.
انتهای پیام/