فرخ محمدزاده مهر، معمار و شهرساز با بيان اين مطلب به ميراث‌آريا(chtn) گفت: در شهرهاي جديد مکان‌يابي صرفاً از ديدگاه امکان تأمين زمين از طريق تملک اراضي متعلق به منابع طبيعي براي قيمت کمتر زمين توسط شهرهاي جديد صورت گرفت.

وي تصريح کرد: متاسفانه اصلي‌ترين مساله که انتخاب موقعيت با توجه به دسترسي به محورهاي اشتغال در منطقه طرح بود فراموش شده است.

محمدزاده مهر افزود: طراحي شهري يک محصول طراحي، که يکبار براي هميشه تهيه شود نيست بلکه عبارت از مديريت، کنترل و هدايت روند توسعه شهر است.

وي گفت: اين امر بستگي به حضور نهادي تصميم‌گيرنده در طول شکل‌گيري شهر داشته تا زمينه‌هاي تحقق‌پذيري اهداف طرح را در بسترهاي واقعي آن فراهم آورد.

محمدزاده مهر افزود: يکي از دلايل عدم دستيابي به اهداف اوليه در شهرهاي جديد تغيير زاويه ديدگاه‌هاي پيش‌بيني شده در عرضه زمين ارزان و بالا بردن کيفيت محيطي و تبديل روش‌هاي رايج و موجود در عرضه و تقاضا در بازار زمين بوده است.

وي در پايان خاطرنشان کرد: عدم توجه به شکل‌گيري مراکز اشتغال و خدمات عمومي شهري و تامين به موقع تاسيسات زيربنايي شهري و روش‌هاي طولاني واگذاري زمين يکي ديگر از دلايل عقب افتادن شهرهاي جديد از شکل‌گيري مراکز خود جوش جذب جمعيت بوده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1387102552