به گفته محمد باقر صدوق مدير کل محيط زيست استان تهران ساماندهي زبالههاي صنعتي و بيمارستاني نيازمند کارشناسي دقيق است و لازم است کارگروهها راهکارهاي چارهسازي را براي ساماندهي زبالهها در نظر بگيرند.
از آنجائيکه در بسياري از استانها مراکز دفن مشخص شده وجود ندارد و کار امحاء به صورت مناسب و علمي انجام نميشود لذا حضور بخش خصوصي از جمله راهکارهاي اساسي در برطرف شدن اين معضل است و بهتر است در ساماندهي زبالهها نکاتي چون اقليم، ملاحظات سياسي و خصوصيات محيطي در نظر گرفته شود.
زبالههاي بيمارستاني به نوعي پسماندهاي ويژه به شمار ميروند. به گفته سرپرست دفتر بررسي آلودگي آب و خاک سازمان حفاظت محيط زيست تاکنون براي مطالعات مکانيابي دفن پسماندهاي ويژه کشور 23 ميليارد ريال هزينه شده است.
سروش مدبري وجود مکانيسم تفکيک از مبدا، عدم وجود آموزش عمومي، تناسب نداشتن حجمي پسماندها و نوع پسماندها با امکانات و تجهيزات جمع آوري و انتقال، بالابودن هزينههاي امحا به ويژه دفن و تخريب بيشتر اراضي مجاور مراکز و عدم وجود واحدهاي کمپوست کافي را از چالشهاي زيست محيطي پسماندهاي شهري به شمار ميآورد که لازم است براي آن چارهاي انديشه شود.
انتهای پیام/