فراهاني ضمن توصيف جايگاه ويژه موزه در حيات تمدن هر کشور و ملت آن را همزاد توريسم دانست و گفت: در يونان باستان واژه موزه خداي خاطرهها اطلاق ميشد، وقتي اشيا موزهاي ميشوند بدان معناست که داراي حيات مجدد ميگردند و زندگي اشيا دوباره شروع ميشود.
وي موزه را مظهر سازمان ميراث فرهنگي خواند و از آن به عنوان پوششي ياد کرد که به وسيله آن سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، نقش و رنگ مييابد.
فراهاني با برشمردن اهداف و وظايف موزهداران و راهنمايان موزه، به تشريح دستورالعملهاي مدون جهت ساماندهي اموال و اشيا فرهنگي و تاريخي و همچنين شيوههاي استانداردسازي موزهها طي توضيحاتي اشاره کرد.
در ادامه اين نشست، عشرت شايق مدير مجموعه فرهنگي و تاريخي سعدآباد نيز با تاکيد بر لزوم اجراي صحيح قوانين و مقررات و دستورالعملها، خواستار تمرکز و تجميع قوانين صادره، از يک کانال در راستاي پيشبرد اهداف سازمان در موزهها شد.
شايق افزود: در آينده نزديک چند موزه تخصصي ديگر از جمله موزه پروفسور سميعي، موزه گياهان دارويي و موزه صلح و دوستي جهاني به مجموعه سعدآباد اضافه خواهد شد که در حال حاضر، در مراحل اخذ مجوز يا راهاندازي است.
شايق خاطرنشان کرد: در طراحي موزههاي جديد سعي شده است تا با تاسي از فرمايشات مقام معظم رهبري در راستاي نامگذاري سال نوآوري و شکوفايي و در شان عنوان اين سال حرکتهايي در خور مجموعه صورت گيرد.
در اين جلسه هم انديشي، گرگاني رئيس اداره اموال و خانم فرخنيا کارشناس ساماندهي اموال موزههاي استان تهران در خصوص ساماندهي اموال تاريخي و فرهنگي و شيوههاي اجرايي و مستندسازي آن توضيحاتي ارائه کردند.
در پايان نيز مديران کاخ موزههاي سعدآباد به طرح سوالات و نقطه نظرات خود پرداختند با مثبت ارزيابي شدن اين نشست و نتايج آن از سوي حاضران تداوم آن به صورت دورهاي و هر 45 روز يکبار تعيين شد./120
انتهای پیام/