حريم حسينيه ارشاد بازنگري مي‌شود

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در گفتگو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: به عبارتي در بازنگري اقداماتي هم‌چون، حريم گذاري، بازنگري و ‌تصحيح حريم صورت مي‌گيرد که هم اکنون در دستور کار قرار دارد.

فريبرز دولت آبادي در ادامه خاطرنشان کرد: در جلساتي که اخيراً در مورد بازنگري طرح حريم حسينيه ارشاد تشکيل شده بود مواردي مانند کاربري‌ها و بازنگري ارتفاعات مورد تاکيد قرار گرفت.

به گفته اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري: همچنين براساس هماهنگي‌هاي انجام شده تغييراتي در حريم حسينيه ارشاد صورت داده ايم که در حقيقت ضوابط حريم را مورد بازنگري قرار داديم؛ البته حريم اين بنا را به هيچ عنوان توسعه نداده ايم.

معاون ميراث فرهنگي با اشاره به اين که در صورتي‌که ساخت و سازي در حريم يا داخل ‌اين ‌اثر ثبت شده انجام شده باشد قابل پيگيري بوده و بايد از ادامه روند آن جلوگيري شود اظهار داشت: حسينيه ارشاد يکي از نخستين بناهاي مذهبي پيشرفته در ايران به شمار مي‌آيد که از عناصر معماري سنتي ايران و معماري پيشرفته به شکل توأمان بهره برده است.

وي در پايان تاکيد کرد: از سوي ديگر حضور و فعاليت مهمترين چهره‌هاي تاريخ انقلاب در اين حسينيه بر اعتبار تاريخي آن افزوده و موجب ثبت آن در فهرست آثار ملي شده است.

بنابراين گزارش، طرح حريم حسينيه ارشاد تهران با شماره ۱۰۸۵۷ در فهرست آثار ملي ايران ثبت شد.

حسينيه ارشاد در سال ۱۳۴۶، توسط محمد همايون سرمايه‌گذار و ناصر ميناچي مدير و شهيد مرتضي مطهري بنيان گذاشته شد. حسينيه در زمين باغي به مساحت دو هزار مترمربع احداث شد. دکتر علي آبادي (دادستان تهران‌)، محمد همايون و دکتر ميناچي اعضاي هيئت امناي حسينيه ارشاد بودند.هدف از تشکيل حسينيه در آن زمان، ايجاد يک مرکز مذهبي و فرهنگي براي قشر فرهيخته‌روشن‌فکر بود و به همين سبب حسينيه به صورت فضايي مدرن و امروزي طراحي و به شکل آمفي‌تئاتر ساخته شد.

ظرفيت سالن که با شيب مناسبي ساخته شده‌ هزار نفر در طبقه اول و پانصد نفر در طبقه دوم است‌.در سال‌هاي بعد، تالاري نيز با ظرفيت پانصد نفر در زير زمين حسينيه ساخته شد تا کلاس‌هاي فرهنگي مذهبي در آن جا تشکيل شود. در سال۱۳۵۹، تصميم گرفته شد که دو هزارمتر مربع از زمين باقي مانده از باغ نيز خريداري و مسجد حسينيه ارشاد در آن بنا شود. سبک معماري حسينيه و مسجد اسلامي و کاشي‌کاري آن توسط مهندسان مختلف صورت گرفته که مسئوليت آن با حاج علي برگي جاني بوده است‌. کاشي کاري مسجد نيز بر عهده حاج اکبر زحمتکش و ابراهيم فلاح بوده که در آن نهايت دقت به عمل آمده است‌. درسال ۱۳۵۹، با تأسيس کتابخانه‌ حسينيه ارشاد و توسعه روز افزون‌، آن تمام سطح حياط خالي و هزارو صد متر مربع نيز به کتابخانه اضافه شد. هم اکنون ، تمام سطح زيرين حياط را کتابخانه حسينيه ارشاد تشکيل داده است و به دليل استقبال مردم از کتابخانه‌‌، با خريداري دوهزار متر مربع زمين‌هاي اطراف‌، مرکز مدرن جمع آوري اسناد نيز تأسيس شده است‌./118

انتهای پیام/

کد خبر 138710304