احمد دهاز ادامه داد: با توجه به اينکه ماده اوليه توليد اين محصول نيز از کشورهاي اطراف وارد ميشود، استفاده از نيروي کار غيرايراني در اين کارگاهها ضربات جبران ناپذيري بر پيکره اين رشته صنايعدستي وارد ميشود.
وي با اشاره به اينکه نامرغوب بودن مواد اوليه داخلي اين محصولات که به عنوان گالوانيزه معروف است، سبب استفاده از توليدات وارداتي شده است، اظهار داشت: مواد اوليه داخلي به دليل نامرغوب بودن امکان استفاده از اين توليدات را در آبهاي شور به حداقل ميرسانند و محصولات وارداتي از دوام بيشتري برخوردارند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي اين استان تصريح کرد: به دليل فصلي بودن فعاليت کارگاههاي توليدي گرگور بافي، اين کارگاهها اغلب در روستاها و نقاط غير شهري فعال هستند که فاقد مجوز و پروانه توليدي ميباشند.
دهاز با بيان اينکه ارزان بودن نيروي کار افغاني در کنار ارزان تمام شدن محصول توليدي دليل اصلي استفاده از نيروي کار غير ايراني در اين کارگاهها است، گفت: گاه محصول توليد شده توسط کارگر ايراني دو برابر قيمت کارگر غير ايراني براي کارگاهداران هزينه به همراه دارد.
وي در ادامه اظهار داشت: همچنين دستمزد کارگران بومي به طور تقريبي دو برابر اتباع کشورهايي چون افغانستان است و اين صرفه چنداني براي کارفرمايان ندارد.
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي بوشهر افزود: در حال حاضر بيش از يکصد کارگاه گرگوربافي در استان بوشهر فعال است که از اين شمار ۳۰ کارگاه مربوط به شهر بوشهر است، مابقي در شهرستانهاي گناوه، ديلم و گنگان فعاليت ميکنند.
وي خاطرنشان کرد: در کارگاه هاي اين استان سالانه بيش از يک ميليون گرگور توليد ميشود و نزديک به هفتصد نفر از فعالان صنايعدستي استان نيز در اين بخش فعال هستند.
گرگور يکي از ادوات صيد و صيادي است که از گذشتههاي به عنوان بهترين وسيله براي صيادي در ميان صيادان استانهاي ساحل نشين رواج داشته است ماده اوليه ساخت اين توليدات را سيمهاي روکشداري به نام گالوانيزه تشکيل ميدهد که به همت صنعتگران در هم تنيده ميشود. /111
انتهای پیام/