اختصاص 50 ميليارد ريال اعتبار براي اصلاح سيستم برق بازار تبريز

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، تراب محمدي در خصوص مصوبات دور دوم سفر رئيس جمهوري اسلامي به آذربايجان شرقي ضمن اعلام مطلب فوق ،گفت: سيستم برق بازار تبريز فرسوده شده و هم اکنون نيازمند اصلاح و تعويض است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: بر اساس اين مصوبه، برق منطقه اي آذربايجان شرقي و معاونت برنامه ريزي استانداري ، بايد اقدامات لازم را در اين زمينه انجام دهند.

وي در مورد تهيه پرونده ثبت جهاني بازار تبريز گفت: پرونده ثبت جهاني بازار وضعيت مطلوبي دارد و تمام توان خود را به کار خواهيم گرفت تا با ثبت جهاني بازار تبريز به عنوان اولين مجموعه بازار که در جهان به ثبت مي رسد، موجب رشد ورود گردشگران به استان شويم و همچنين شاهد حمايت و حفاظت جهاني از اين اثر بسيار ارزشمند باشيم.

دبير ستاد ثبت بازار تبريز در فهرست آثار جهاني گفت : طبق پلان مديريتي تعريف و تدوين شده به همت کارشناسان و مهندسان اين سازمان ، مرمت و بازسازي بيشترمجموعه هاي موجود در بازار با جديت پيگيري مي شود و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري آذربايجان شرقي تمام توان خود را به کار گرفته تا ضمن حفظ اصالت و شکل اصلي مجموعه بنا، با استحکام بخشي موجب طول عمر و حفاظت بازارتاريخي تبريز از خطرات طبيعي شود.

وي افزود: مرمت مجموعه هايي مانند مسجد مدرسه حاج صفرعلي، بازارانگجي، مسجد دلاله زن، سراي کشمش چي لر و بسياري اجزاي ديگر در حال انجام است و با اتمام کار هر کدام از اين کارگاه‌هاي مرمتي، بخش نيازمند توجه ديگري در دستور کار مرمتگران قرار مي گيرد.

محمدي تهيه فيلم مستند و چندزبانه بازار تبريز را گام ديگري در جهت معرفي شايسته اين بنا دانست و تصريح کرد: علاوه برفيلم، کتابچه ها و بروشورها و پوسترهاي اطلاع رساني هم با موضوع بازار تبريز و ابنيه موجود در آن در دست آماده سازي است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري آذربايجان شرقي با اشاره به جلسه کارگروه گردشگري استان گفت: در جلسه اخير اين کارگروه تصوير سه بعدي ديجيتالي بازار تبريز براي اعضاي کارگروه به نمايش درآمدو تمامي اعضا ضمن کسب اطلاعات دقيق تر از آخرين وضعيت پرونده بازار،از تلاش صورت گرفته در خصوص تکميل پرونده ثبت جهاني بازار در فهرست آثار سازمان يونسکو تقدير کردند .

محمدي در پايان افزود: اعضاي کارگروه گردشگري استان با توجه به پتانسيل‌هاي بالقوه و قدمت بازار تبريز و مزاياي ثبت جهاني، برساماندهي مجموعه بازار با محوريت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري استان و همکاري و هماهنگي دستگاههاي متولي مانند برق، مخابرات، آب و فاضلاب، گاز و شهرداري تاکيد کردند.

پرونده بازار تبريز براي ارائه به سازمان يونسکو و ثبت در فهرست آثار جهاني در مراحل نهايي آماده سازي است و در صورت ثبت در اين فهرست ، بازار تبريز از فرصت معرفي در سطح جهاني و افزايش بازديدو حضور گردشگران بهره مند خواهد شدو بازار تبريز اولين بازار در دنيا خواهد بود که در فهرست آثار جهاني قرار مي گيرد ./106

انتهای پیام/

کد خبر 138711052