به گفته اين کارشناس ارشد معماري: در اين طرح، سازههاي کاخ و پادگان عشرت آباد همچنين ميزان رطوبت، تزئينات و پوششها نيز مورد بررسي و توجه قرار گرفته است.
وي با اشاره به اين که با تامين بودجه، طرح احياي اين مجموعه در دستور کار قرار گرفته است اظهار داشت: براساس اين طرح بخشي از فضاي اطراف محصور براي ايجاد فضايي براي رفت و آمد مردم در اختيار سازمان ميراث فرهنگي استان تهران و شهرداري قرار خواهد گرفت.
کارشناس دفتر فني سازمان ميراث فرهنگي استان تهران تصريح کرد: عشرتآباد، يکي از اعياننشينان دربار قاجار در شمال و خارج از تهران قرار داشت که در چند مقطع به آن بناهايي اضافه شد.
معمارزاده اضافه کرد: ساختمان کلاه فرنگي پادگان عشرت آباد به صورت برجي زيبا و چهار طبقه داراي نمادهايي موزون است که طبقه سوم اين ساختمان داراي شاه نشين، آينه کاري و مقرنس و پوشش سقف آخرين طبقه آن شيرواني است.
خاطرنشان ميشود؛ کاخ و پادگان عشرت آباد از بناهاي به يادگار مانده از قرن سيزدهم هجري قمري است. در سال ۱۲۹۱ هجري قمري، ناصرالدينشاه پس از بازگشت از سفر اول فرنگ خود دستور داد باغي بين قصر قاجار(زندان قصر کنوني) و باغ نگارستان (وزارت ارشاد کنوني) احداث کنند و عمارتي چهار طبقه را در آن پايهريزي کنند که اين باغ و عمارتهاي آن به عشرتآباد معروف شد.
ساختمان اصلي آن به شمسالعماره شباهت زيادي دارد و هماکنون در ميدان سپاه، داخل پادگان وليعصر(عج) يا پادگان عشرتآباد سابق که متعلق به نيروي هوايي سپاه است، قرار گرفته است. ساختمان کلاه فرنگي از نمونههاي جالب معماري دوران قاجار به شمار مىرود./118
انتهای پیام/